1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Startup Estonia juht Maarika Truu: meie startup-kogukond on maailmatasemel
Startup Estonia juht Maarika Truu: meie startup-kogukond on maailmatasemel

Startup Estonia juht Maarika Truu: meie startup-kogukond on maailmatasemel

Startup Week Tallinn toob 11.–15. novembrini juba neljandat aastat kokku Eesti startup-kogukonna ja huvilised. Mitmed iduettevõtted ning nende tugiorganisatsioonid avavad oma uksed, et jagada kogemusi, edulugusid ja ideid. Nädala jooksul on programmis tervelt 50 sündmust Tallinnas ja 15 sündmust mujal Eestis.

“Eesti iduettevõtete kogukond ei pesitse ainult Tallinnas ja meil on hea meel näha aktiivseid iduettevõtteid ja algatusi ka Pärnus, Tartus ja Narvas,” ütles festivali Startup Week Tallinn üks eestvedaja Triin Ilves.

Sellel aastal on programmis neli erinevat suunda – tuleviku tegijad (future founders), roheline generatsioon (generation green), kõikvõimas tehnoloogia (tech almighty) ja ühtne kogukond (community connections).

“Kui eelmistel aastatel on Startup Weeki üks eesmärk olnud startup-kogukonda elavdada, siis sel aastal leidsime, et meil on juba toimiv kogukond, mis on üha rohkem eeskujuks nii Euroopale kui ka kogu maailmale. Ka neli põhiteemat on valitud just seda silmas pidades, et need kõnetaks nii startupe, ühisalgatusi, kui ka tugiorganisatsioone,” põhjendas Ilves.

Startup Estonia juhi Maarika Truu sõnul on kohalik startup-kogukond jõudnud oma arengus olulise pidepunktini. „Meie startup-kogukond on maailmatasemel ning oleme selle ehitamisega jõudnud arenguetappi, kus me ei pea enam kirjeldama mis me oleme, vaid saame julgelt jagada kogukonnas tekkinud teadmisi ja kogemusi ka väljapoole. Eesti pakub maailmale sidusat, toetavat ja hästitoimivat keskkonda iduettevõtluse arendamiseks. Tahame Startup Weekiga näidata, et kõigil kogukonna osalistel on võimalus selle arengusse panustada ning ootame alati uusi talente ja ettevõtjaid meiega ühinema.“

Startup Week on maailma üks suurimaid kogukonnafestivale, mis on suunatud iduettevõtluses tegelevate inimeste kokku toomisele, kogukonna avamisele laiemale publikule ning teadmiste jagamisele. Festival sai alguse üheksa aastat tagasi Ameerika Ühendriikides ning nüüdseks korraldatakse festivali 90 linnas üle maailma ning neljandat aastat ka Tallinnas. Eelmisel aastal viidi Startup Week Tallinn raames läbi 62 sündmust, mida külastati kokku ligi 3000 korda.

Kõik üritused on külastajatele tasuta ning programm täieneb kuni novembri alguseni.

Head Uudised GoodNews