1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Ettevõtlusnädalal saab nõu eksportimise kohta
Ettevõtlusnädalal saab nõu eksportimise kohta

Ettevõtlusnädalal saab nõu eksportimise kohta

Foto: Shutterstock

Järgmisel nädalal algaval ettevõtlusnädalal jagab KredEx Krediidikindlustus ettevõtjatele nõu, kuidas nutikalt eksportida ja ekspordiga seotud riske vältida.

Väike-ettevõtete ja alustavate eksportijate jaoks tänavu kevadel loodud portaal ekspordikindlustus.ee on tekitanud ettevõtjate seas suurt huvi, pakkudes infot ja lahendusi makseriskide maandamiseks ja nendega seotud kulude kalkuleerimiseks. Ainuüksi viimase kuu jooksul on ettevõtjad käinud portaalis enam kui 6500 korral ekspordi kindlustamise lahendustega tutvumas ja teinud nendega seotud kulude arvutamiseks üle 2000 päringu. Ettevõtlusnädala raames on sellistel ettevõtetel ja ka kõigil teistel huvilistel võimalik osaleda tasuta seminaril, et saada rohkem infot ja nõuandeid nutikaks ja riskivabaks äriks välismaal.

Seminari käigus avab KredEx Krediidikindlustus eksporditeemat lähemalt ja toob välja kasulikke näiteid ekspordiga alustajatele ja väike-ettevõtetele. “Arutame seminaril peamisi küsimusi, mis alustavatel eksportijatel meie poole pöördudes tekivad – näiteks, kuidas tuvastada ostja, kes pole usaldusväärne ja mida teha pikkade maksetähtaegadega. Samuti räägime, kuidas valmistuda välismaiseks kaubavahetuseks ja kuidas kindlustada, et kauba eest küsitud raha jõuab müüjani,” selgitas KredEx Krediidikindlustuse kliendihaldur Kairi Vaade-Kuusemets.

Seminaril jagatavad kasulikud nõuanded tuginevad KredEx Krediidikindlustuse kogemusele koostöös sadade kodumaiste eksportijatega, kes tegutsevad ühtekokku 65 erinevas sihtriigis. Lisaks ekspordiriskide maandamisele jagab kindlustusselts nõu ka ekspordi ja konkurentsivõime kasvatamise osas. Samuti pakub kindlustusselts tuge ettevõtetele, kes alles alustavad ekspordiga.

Vaade-Kuusemetsa hinnangul on väike-ettevõtete huvi eksporditavate kaupade ja teenuste ekspordi vastu kasvanud märkimisväärselt just tänavu, pärast ekspordiriskide kindlustamise kalkulaatori loomist. “Kalkulaator annab ettevõtetele võimaluse tasuta välja arvutata, kui palju maksaks valitud summa väärtuses eksporditehingu kindlustamine konkreetses riigis,” selgitas Vaade-Kuusemets ja lisas, et ettevõtete vajadust väikemahuliste tehingute kindlustamise lahendusteks on kinnitanud ka riigi uuringud ettevõtete seas.

Nõuandeid alustavatele ja väikestele eksportijatele saab kuulda tasuta seminaril, mis toimub 3. oktoobril kell 15.00-16.30 Sokos Hotel Viru Konverentsikeskuse Duetto saalis (Viru väljak 4, Tallinn). Üritusele saab registreeruda kuni 2. oktoobrini SIIT!

Head Uudised GoodNews