1. Avaleht
  2. Äri
  3. Fahle ärikvartali katlamaja korstnast saab Tallinna uus vaatetorn
Fahle ärikvartali katlamaja korstnast saab Tallinna uus vaatetorn

Fahle ärikvartali katlamaja korstnast saab Tallinna uus vaatetorn

Fahle ajaloolisesse piirkonda rajatakse peagi Tallinna uus büroodekeskus Fahle katlamaja koos erilise vaatamisväärsusega Fahle korstnaga, mis muudetakse Tallinna uueks vaatetorniks.

Sissepääsuteed viivad katlamaja sisemuse avalikku ruumi, kust hakkab käima liikumine büroodesse, parkimismajja ja korstnasse. „Katuselt jõuab päevavalgus alla põrandale ja toob esile ruumi väärtuslikud detailid: läbi korruste ulatuv katel, söešahtid ja raudsillad ning sissepääs korstna sisemusse ja sealt edasi vaateplatvormile. Samuti luuakse hoonesse ühed linna omanäolisemad äri- ja büroopinnad,“ ütles Fahle korstna ja katlamaja arhitekt Margit Aule arhitektuuribüroost Kaos.

„Korstna sisemusse on plaanis ehitada keerdtrepp klaasist liftiga, mis viib korstna tippu, kust avanevad suurepärased vaated. Korstna otsa ehitatakse klaaskuppel terrassiga,“ sõnas Fahle Pargi müügijuht Einar Niin.

Fausto Capital plaanib katlamaja ja korstna renoveerimisega alustada järgmise aasta alguses. Viimaste aastatega on endise paberivabriku piirkonda kerkinud maitsekas ärikvartal, kus on end sisse seadnud Postimees Grupp, Apollo Grupp, Eesti Töötukassa Karjäärikeskus, Finest Media, Caffeine, Vaal Galerii ja paljud teised. Edasi arendatakse piirkonda juba uute modernsete majade lisamisega.

Head Uudised GoodNews