1. Avaleht
  2. Määratlemata
  3. FOTOD: eestlased müüsid USA-s 10 miljoni eest raamatuid
FOTOD: eestlased müüsid USA-s 10 miljoni eest raamatuid

FOTOD: eestlased müüsid USA-s 10 miljoni eest raamatuid

Sellel nädalavahetusel jõudsid Ameerika Ühendriikidest tagasi Eesti tudengid, kes Southwestern Advantage’i programmi kaudu suutsid kõigest kolme kuu jooksul ukselt uksele käies kokku müüa üle 10 miljoni dollari eest haridusraamatuid.

Iga aastaga suureneva tudengitehulgaga programmiga käis sellel suvel Ühendriikides tervelt 374 Eesti tudengit, kellega liitus lisaks ligi 300 eestlaste juhendatavat tudengit lähiriikidest. 173 Eesti noort sõitis Ameerika Ühendriikidesse juba teist või enamatki korda.

„Eks nüüd läheb mõni hetk aega, kui kõik tudengiellu taas sisse elavad ja muljeid jagavad ning peale seda saame ehk täpsemalt kokku lööma hakata kõiki numbreid. Esialgsete andmete põhjal on 10 miljoni dollari piir kindlasti ületatud,“ märkis Southwestern Advantage Eesti esindaja Erki Kukk.

Sellel suvel tegutsesid eestlased kokku 23 osariigis Alaskalt kuni Texase ja Californiani välja. Eestlaste juhendamisel käisid müügitööd tegemas ka tudengid Lätist, Leedust, Poolast, Gruusiast ja Slovakkiast.

„Seni on aga siiski just Eesti tudengid olnud kõige arvukamad ja edukamad ning järjest mitmel aastal koju toonud ka auhinnad parimate tulemuste eest. Vägagi tõenäoline, et nii läheb ka sellel aastal,“ märkis Kukk.

Uueks suvehooajaks hakatakse valmistuma juba sügisest, kui programmiga oodatakse liituma uusi tudengeid, kes siis aasta jooksul saavad läbida põhjaliku koolituse.

Suve jooksul koputasid Eesti tudengid kokku ligikaudu 2 miljoni ameeriklase kodu uksele ja tutvustasid müügitöö käigus Eestit ligi 200 000 kohalikule perele.

Peale müügitöö said tudengid vabadel nädalavahetustel ringi reisida ja kohalike vaatamisväärsustega tutvuda. „Üks populaarseimad tegevusi on enamasti olnud erinevate vee- ja lõbustusparkide külastamine, aga loomulikult ka kõik muud kohalikud vaatamisväärsused ja rahvusvaheliselt tuntud kohad, nagu Niagara juga, Grand Canyon ja Yellowstone,“ märkis Kukk. „Arvutasime kokku, et meie inimesed külastasid kokku ligi sadat erinevat suuremat ja väiksemat rahvusparki.“

Head Uudised GoodNews