1. Avaleht
  2. Hea Eesti asi
  3. FOTOD I Eesti küberturbe ettevõte Talgen Cybersecurity avas omanäolise peakontori Fahle ärikvartalis
FOTOD I Eesti küberturbe ettevõte Talgen Cybersecurity avas omanäolise peakontori Fahle ärikvartalis

FOTOD I Eesti küberturbe ettevõte Talgen Cybersecurity avas omanäolise peakontori Fahle ärikvartalis

Küberturvalisuse valdkonnas rahvusvaheliselt hinnatud Eesti ettevõte Talgen Cybersecurity avas selle aasta alguses peakontori Tallinnas Fahle ärikvartalis. Omanäolise industriaalse arhitektuuriga kontor kõrgub läbi kolme korruse ja peidab endas kõige põnevamaid it-valdkonna tegevusi. Paberivabriku paeseinte vahelt juhib ja korraldab Talgen küberharjutusi tuumaenergia, panganduse jt. valdkondades, osaleb Euroopa Liidu kaitsetööstuse teadus- ja arendusvaldkonna projektides, jagab küberturbe konsultatsioone ja tegeleb tipptasemel tootearendusega.

Foto: Talgen Cybersecurity

Praegu töötab meil kontoris igapäevaselt ca 30 töötajat, kuid peagi kasvab see number kindlasti. „Külalistele tekitavad uues kontoris palju elevust kontori omanäoline disain ning samuti ka arvutiviiruste nimelised tööruumid. Selle idee peale tulid töötajad ise, sest suures plaanis just laiaulatuslike küberohtude ennetamise ja ärahoidmisega ettevõte ka igapäevaselt tegeleb,“ rääkis Talgeni juht Aron Haljaste.

Haljaste sõnul on it-valdkonnas ründajad alati kaitsjatest samm ees ja küberründe sihtmärgiks osutunud ettevõtted saavadki valdavalt vaid reageerida eksisteerivale olukorrale. Siinkohal ongi kõige olulisem varasem ettevalmistus ja valmisolek. Ühe suunana õpetabki Talgen oma klientidele ohte ennetama ja küber-vastupidavust tagama.

Foto: Talgen Cybersecurity

„Meie meeskond omab maailmas laiaulatuslikku ja unikaalset kogemust suuremahuliste küberharjutuste ja õppuste läbiviimisel. Küberharjutuse käigus mängitakse kliendi meeskonnaga läbi täismahuline kriisistsenaarium. Tegemist on põneva ja inspireeriva formaadiga, kus osalejad elavad harjutuse elutruusse  stsenaariumisse väga sügavalt sisse. Viimane suurim õppus toimus meil kliendile Suurbritannia tuumaenergia sektoris, mida korraldati ja kaugjuhiti siit samast Fahle Pargi kontorist,“ kirjeldas Haljaste vaid väikest osa Talgeni igapäevatööst.

Foto: Talgen Cybersecurity

Fahle ärikvartali tugeva it-ettevõttete kogukonna uusim liige Talgen Cybersecurity OÜ kujundas oma kontori koos töötajatega. Tulemuseks sai kõrgete lagedega õhuline põnevate kunstitöödega ja täiskõrguses oliivipuudega disainitud ruumid, kus lisavad hubasust puit, klaas ja palju valgust.

Foto: Talgen Cybersecurity

„Kuna meie töö on pingeline, siis otsisime ruumi kus mõte saaks vabalt lennata ja kus inimesed tunneksid ennast hästi. Kahel korrusel käib töö, kolmandal on puhkeala sauna ja väliterrassiga, kus korraldame tiimiüritusi ja kuhu on alati hea vajadusel eralduda. Ühtlasi hindame Fahle puhul asukohta, siit saab kiiresti startida linna ja lennujaama ning kõigisse teistesse Tallinna piirkondadesse. Samuti naudime võimalust lõunatada Fahle Pargi eksootilisest haljastatud galeriitänaval ja üha arenevat omanäolist linnaruumi,“ rääkis Haljaste.

Head Uudised GoodNews