1. Avaleht
  2. Hea Eesti asi
  3. Startis Pipedrive’i praktika- ja mentorlusprogramm Summer School of Code
Startis Pipedrive’i praktika- ja mentorlusprogramm Summer School of Code

Startis Pipedrive’i praktika- ja mentorlusprogramm Summer School of Code

Eesti juurtega müügitarkvara arendaja Pipedrive käivitas unikaalse praktika- ja mentorlusprogrammi Summer School of Code. Tulevaste tehnoloogiatalentide leidmiseks disainitud eriprogrammi kandideeris 241 inimest, põhjaliku kandideerimisprotsessi tulemusena alustas 11 väljavalitud osalejat äsja oma teekonda tehnoloogiamaailmas.

Pipedrive’i tarkvaraarendaja ja suvekooli ühe mentori Mykhailo Dorokhovi sõnul on programm kahepoolselt kasulik. “Eksperimentaalse suvekooli sisu põhineb Pipedrive’is igapäevaselt kasutusel olevatel tehnoloogiatel ja võimaldab osalejatel vahetult kogeda, kuidas rakendada äsja õpitud teoreetilisi teadmisi praktikas. Programm on kindlasti õppekoht ka meile endile – tööandjana on Pipedrive’il võimalus katsetada, kas õpiinkubaator on tulevaste tehnoloogiatalentide leidmiseks hea lahendus, ning missugused on tüüpilised raskuskohad, mis saadavad juuniortasemel arendajaid nende esimesel töökohal,” selgitas Dorokhov.

Huvi Pipedrive’i suvekooli vastu oli oodatust suurem. “Avasime kandideerimisprotsessi planeeritust veidi hiljem ja vähem kui kolme nädalaga laekus meile 241 sooviavaldust. Sisuliselt saime alates konkursi avamisest keskmiselt 14 taotlust päevas ja ühele kohale kandideeris umbes 22 inimest. Kohalike ülikoolidega me ei konkureeri, aga samas on see meile suur tunnustus, et konkurents ühele suvekooli kohale oli sama suur kui mõnel populaarsel erialal kõrgkoolides,” jätkas Dorokhov.

Pipedrive’i suvekoolis osalevale Egle Tannenbergile jäi programmi puhul silma tugev fookus enesearengule ja julgustus, et osalemiseks polnud ilmtingimata vaja eelnevat kogemust või haridust IT valdkonnas. “Juba enne suvekooli kandideerimist olin otsustanud teha suunamuutuse oma elus ja andsin oma töökohas sisse lahkumisavalduse, et minna sügisel bakalaureuseõppesse informaatikat tudeerima. Pipedrive’i suvekool jäi mulle koheselt silma. Internetis on soovi korral peadpööritavalt lai valik ressursse iseõppimiseks, kuid mulle meeldib idee sellest programmist kui millestki, mis annab õpingutele struktuuri ja võimaluse koheselt praktiseerida,” rääkis Tannenberg.

“Esmamulje töökeskkonnast on väga positiivne. Eesti Presidentide portreed ja entsüklopeedia köited köögis jätsid koduse tunde nagu oleks sattunud vanaema juurde, aga mõnes paralleeluniversumis. Kuigi teadsin, et Pipedrive on rahvusvaheline ettevõte, üllatas mind siiski see, kui mitmekesine on ettevõtte töötajaskond. See on minu jaoks kindlasti suur boonus – mind on alati paelunud teiste kultuuride tundmaõppimine,” jätkas Tannenberg oma esmamuljetest.

Kokku kandideeris programmi 241 osalejat, neist 11 astuvad esimeses suvekooli lennus oma esimesi samme tehnoloogiamaailmas. Kolmekuuline programm on mõeldud IT-karjäärist huvitatud inimestele, kes on ühel või teisel põhjusel seni tarkvaraarendusega kokku puutunud vähesel määral või üldse mitte. Esimese lennu osalejate seas on näiteks värske keskkoolilõpetaja, endine politseinik ja sertifitseeritud jalgpallikohtunik, kokk, ehitusvaldkonna spetsialist ja Pipedrive’i müügitarkvara klient.

Tegu on ettevõtte ajaloos esmakordse pilootprojektiga, mille eesmärgiks on ühendada teoreetilised teadmised praktilise kogemusega. Suvekooli esimene lend alustas juuni lõpus ja kestab kuni septembri keskpaigani. Paralleelselt jätkab Pipedrive ühisprojektide ja praktikaprogrammidega koostöös kohalike ülikoolidega.

  • Lisaks Egle Tannenbergile osalevad Pipedrive’i suvekoolis veel Annabel Pugi, Gloria Krieger, Kristen Kuldmaa, Maksim Ramazanov, Rainar Razumovski, Risto Vatsar, Sakina Ibrahimova, Sazzad Hossain, Sirli Kont ja Ingrid Otsa.
Head Uudised GoodNews