1. Avaleht
  2. Hea Eesti asi
  3. FOTOD I Eesti Pereettevõtjate Liit korraldas Kadrioru lossis kogupere Ooperiballi
FOTOD I Eesti Pereettevõtjate Liit korraldas Kadrioru lossis kogupere Ooperiballi

FOTOD I Eesti Pereettevõtjate Liit korraldas Kadrioru lossis kogupere Ooperiballi

Laupäeva õhtul korraldas Eesti Pereettevõtjate Liit Kadrioru lossis kogupere Ooperiballi, mille esinejateks olid maailmas kõrgtasemel tunnustatud eestlased ooperilavadelt – bass Ain Anger, metsosopran Dara Savinova, bariton Tamar Nugis ja Siim Selis klaveril.

Foto: Erik Riikoja

Koreograaf Märt Agu keelpillikvartett Prezioso saatel viisid läbi ballil tantsimised suurtele ja väiksematele.

Foto: Erik Riikoja

Kogupere balli unikaalsus on erinevate põlvkondade kaasamine, mis on eriline kogu maailmas. Inspiratsiooniks sai Viini Ooperiball, mis on sellise formaadi parim eeskuju juba alates 1814. aastast.

Foto: Erik Riikoja

Kui pereettevõtete ühiseks tunnuseks on perekondlik mõõde, kus äri ja omandiõigus on läbi põimunud, siis selliste kultuuriürituste korraldamine erinevaid põlvkondasid kaasates aitab meil ühtselt kultuursuse taset tõsta. Sel aastal on ball ikkagi teises valguses – sõda käib maailmas taustal. Aga tugevad hoiavad ühte, headus peab võidule saama.

Foto: Erik Riikoja

Pereettevõtjate Liit tunnustab esinejate Ain Angeri, Siim Selise ja Alar Haagi algatust MTÜ Ooperiga Söbraks, mille eesmärk on pakkuda klassikaliste ooperite lühendatud versioone kõrgel kunstilisel tasemel ja eesti keeles. Tegevus on suunatud eelkõige noortele, et edendada ooperikultuuri Eestis.

Foto: Erik Riikoja
  • Peatselt 10 aastat tegutsenud  Eesti Pereettevõtjate Liit usub, et kogupere Ooperiballist on saanud traditsioon ning teeb oma panuse, et kultuuri teadlikkus erinevatel põlvkondadel kasvaks ning pered, ettevõtted ja kultuur saaksid ühiselt arendada.
Head Uudised GoodNews