1. Avaleht
  2. Toode
  3. FOTOD I Rocca Towersilt võeti maha sarikapärg – müüdud juba 70% korteritest
FOTOD I Rocca Towersilt võeti maha sarikapärg – müüdud juba 70% korteritest

FOTOD I Rocca Towersilt võeti maha sarikapärg – müüdud juba 70% korteritest

Tallinna uusarendusteturu käive oli jaanuaris üks ajaloo suuremaid – kokku müüdi üle 500 korteri. Edukursil on ka Rocca al Mare selle kümnendi esimene kõrghoone Rocca Towers, millest on klientidele müüdud juba 70 protsenti.

„Usume, et hoone valmimise ajaks mais on kõik korterid müüdud. Tegemist on Haabersti parima ja nõutuma asukohaga, pakkudes vaateid merele, järvele ja loomaaiale ning samal ajal kiiret ühendust südalinnaga,“ põhjendas Endoveri tegevjuht Robert Laud. Samas kvartalis paiknev privaatne korterelamu Rocca Villa valmis jaanuari alguses ja korterid on uutele omanikele üle antud.

„Hoolimata väljakutsuvatest aegadest on kõrghooned turul väga nõutud kaup. Veelgi enam, pealinna uusarendusteladu hakkab tühjaks saama, tekkimas on uusarenduste defitsiit. Pakkumine kipub nõudlusest maha jääma, mis tähendab, et korterite hinnad jätkavad kasvamist,“ ütles Laud.

Rocca Toweri korterite ruutmeetrihinnad algavad 2300 eurost, kallimate korterite ruutmeetrihind on 3300 eurot. Lisaks koduostjatele on Rocca Towers nõutud äride seas – enim huvi äripindade vastu on tundnud meditsiini- ja iluteenindus, samuti IT-sektor. Rocca Towersisse tuleb ka perearstikeskus ja väike päevaspaa. „Mõned äripinnad nii büroodeks kui ka kaubanduseks ja teeninduseks on veel saadaval,“ ütles Laud.

Pikalt kinnisvarasektoris tegutsenud tegevjuht selgitas, et kinnisvaraturg on käitunud teisiti kui muud majandussektorid ja kui eelmisel aastal prognoositi. „Muutused majanduses ei ole kinnisvaraturgu sarnaselt mõjutanud. Kinnisvaraturg teeb rekordeid hoolimata väljakutsuvatest aegadest,“ märkis Laud.

Aktiivsed on nii koduostjad kui ka investorid. „Oluliseks teguriks on investeerimine kinnisvarasse inflatsiooniriski hajutamiseks,“ märkis Laud. „Lisaks on laenuintressid püsinud madalad. Laenukoormus on mõistlik ja pankade valmidus laene väljastada on hea.“

Rocca Toweri montaaž võttis 15 nädalat, üks korrus nädala kohta. Hoone tipukõrgus on 48,6 meetrit. Ehituslikult keerulisse objekti panustas ligi 300 ehitajat. Hoones asuvad 1-4-toalised korterid suurusega 19-84 ruutmeetrit. Hoone 5. korruse katuseterrassile rajatakse hoone elanikele turvaline puhkeala ja laste mänguväljak. Elumajast pääseb otse kõrval asuvasse 4-korruselisesse parkimismajja.

Arhitekt Rasmus Tamme loodud ja ARS Projektis projekteeritud hoonel on B-energiaklass, kolmekordsed kõrge sooja- ja helipidavusega aknad, soojustagastusega ventilatsioon ja põrandaküte. Objekti peatöövõtja on Metropol Ehitus.

Lisaks valmib Endoveril kevadel südalinna oodatuim uusarendus, luksuslik korterelamu Ambassador. Lõppenud aasta teises pooles said valmis kõrghoone Torn Kristiines ja Klaussoni Kommivabriku arendus Kalamajas.

Head Uudised GoodNews