1. Avaleht
  2. Majandus
  3. FOTOD: leiutajate suvekoolis said ideedest prototüübid
FOTOD: leiutajate suvekoolis said ideedest prototüübid

FOTOD: leiutajate suvekoolis said ideedest prototüübid

Sel nädalal toimus Tallinnas Tehnopoli teaduspargis leiutajate suvekool Hüppelaud, kus osales ligi sada koolinoort 45 koolist üle Eesti.

Hüppelaua eestvedaja Ede Tamkivi sõnul said meeskonnad hakkama muljetavaldavate toote- ja teenuselahendustega, mis tegelevad mingi konkreetse probleemi lahendamisega: „Suvekooli eluline käed-külge programm näitab, et kõigest ühe töönädalaga on võimalik luua mõttest päris asi. Samal ajal õpitakse koostöö tegemist ja arendatakse idufirma mõtteviisi.”

Koolinoored tegutsesid tiimides, keda juhendasid mentorid rahvusvahelise haardega Eesti ettevõtetest. Mentoriteringi kuulusid ka kolm noormeest, kes eelmistel aastatel on olnud suvekoolis leiutajarollis. Moodustati 18 meeskonda, millest kaheksa tegelesid riistvaratoodete ehitamisega ja ülejäänud lõid mõne tarkvaralahenduse.

Clavekey tiim lahendas bussikaartide ja uksekiipide kaotamisega seotud probleemi. Nende loodud puidust käevõrus on kiip, mis sisaldab ukse avamiseks või valideerimiseks vajalikku informatsiooni. Meeskonna liige Mia Marta õpib Vanalinna Hariduskolleegiumis ja tuli suvekooli kindla plaaniga. „Idee oli mul juba enne olemas. Suvekooli tulin selleks, et tutvuda uute inimestega ja leida lahe tiim, kellega öötundideni toote kallal töötada. Plaanime toodet ka edasi arendada ja sügisel õpilasfirma luua,” ütles ta.

Isekastva kasvuhoone ehitamisega tegelenud meeskond Planty selgitas, et nende süsteem mõõdab mullaniiskust ja kasvuhoone temperatuuri, nii et reisil olles ei pea taimede närtsimise pärast muretsema. „Osalesin suvekoolis ka eelmisel aastal. Sain siit nii palju inspiratsiooni, lõbus oli ja otsustasin uuesti tulla,” sõnas Planty liige Ra.

Fotod: Hannes Virkus

Head Uudised GoodNews