1. Avaleht
  2. Toode
  3. FOTOD: torutootja Höhle avas Raplamaal teise tehase
FOTOD: torutootja Höhle avas Raplamaal teise tehase

FOTOD: torutootja Höhle avas Raplamaal teise tehase

Eestis ainulaadne plastist mikrotorude valmistamise ettevõte Höhle avas täna Raplamaal Lõiuse külas uue tehase.

Tehas toodab üle 200 kilomeetri mikrotorusid ööpäevas, mis lähevad nii koduturule kui 12 Euroopa riiki. Tehase rajamise koguinvesteering oli üle 4 miljoni euro.

Tegevust alustati kolm aastat tagasi Jaluse külas, vana tehasehoone jäi aga kitsaks ja aastaga rajati eelmisest asukohast mitte kaugele Lõiuse külla uus tehas.

Aastakümneid tühjana seisnud sigalahoonetes on pärast rekonstrueerimist enam kui 6700 ruutmeetrit kaasaegset tootmispinda ja 1,5 hektarit asfalteeritud laoplatse, mis pakub laialdasi arenguvõimalusi. Uue nimega Torupõllu kinnistul kerkinud tehasehoonete arhitektuurse lahenduse autor on Kristiina Hussar, projekteeris ja ehitas Mapri Ehitus, laoplatsid ja teed rajas Tallinna Teede AS.

Höhle tehases käib tootmine ööpäevaringselt. Suurim mikrotorude tarbija Eestis on Lairiba Arenduse Sihtasutuse projekt Estwin. Klientideks on ka Telia, Elisa, Elektrilevi ja teised Eestisse kiiret internetti rajavad ettevõtted.

Praegu annab Höhle tööd 15 kohalikule elanikule, pärast kavandatud laienduste elluviimist töötajatearv kahekordistub. Käesoleval aastal ületab käibeootus 4 miljonit eurot, millest enam kui kaks kolmandikku läheb ekspordiks. Suuremate eksportriikide seas on Norra, Rootsi, Soome, Taani, aga ka Saksamaa, Kreeka, Hispaania.

Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus ja Raplamaa Omavalitsuste Liit tunnustasid ettevõtet mais tiitliga „Aasta äritegu 2018”.

Höhle omanikud on asutaja ja tegevjuht Toomas Koobas ja Tõnis Kaasik läbi talle kuuluva Net Systems Grupi.

Head Uudised GoodNews