1. Avaleht
  2. Majandus
  3. FOTOD: üle-eestilisel konverentsil jagati turismiauhindu
FOTOD: üle-eestilisel konverentsil jagati turismiauhindu

FOTOD: üle-eestilisel konverentsil jagati turismiauhindu

26. septembri õhtul anti Haapsalus üle turismiauhinnad.

Lääne-Eesti parimaks turismiteoks 2019 sai Haapsalu linnuse uuenemine. Linnus on üks suuremaid atraktsioone Lääne-Eestis, mis tutvustab haaravalt keskaega nii suurtele kui ka väikestele külastajatele ja on muutunud aastaringseks atraktsiooniks. „Külastajad saavad tutvuda ka ajalooliste ruumidega, kuhu seni ligipääsu polnud. Müüridele ehitatud treppidelt avanevad uued ilusad vaated,“ ütles Lääne-Eesti Turismi turundusjuht Anneli Haabu.

Lääne-Eesti parimaks turismitegijaks sai Jakob Kose ja tema ettevõte Fishing Village Pärnumaal. „Seal on väike kalasadam, majutus populaarsetes glamuurse kämpingu ehk glamping-telkides ja palju aktiivse puhkuse võimalusi lisaks kalastamisele. Ettevõtja korraldab sündmusi ise ja teeb koostööd piirkonna suursündmustega. Sel suvel avati sadamas kohvik. Kalurikülla leidsid tee Aasia turistid,“ loetles võitja tugevaid külgi Anneli Haabu.

Tervise- ja heaoluturismiteemalise Eesti avastamata aarete konkursi sihtkohtadele võitis Pärnumaa. „Pärnumaa saab rahvusvaheliselt järjest tuntumaks, turud ja kliendid on selgelt määratletud, turundus suunatud heaoluturismile, teenused põhinevad sihtkoha ressurssidel, valdkonda kujundavad võimekas omavalitsus ja turismiorganisatsioon,“ kirjeldas EDEN Estonia projektijuht Sille Roomets. Võitja valis välja rahvusvaheline komisjon ja Pärnumaa hakkab esindama Eestit üle-euroopalisel EDEN-i (European Destinations of Excellence) konkursil.

Visit Estonia aasta teo auhinda annab välja EAS-i turismiarenduskeskus turismieksporti edendavate algatuste eest. Selle aasta mõjukaimaks teoks tunnistati Eestile tugevat toetust väljendanud 11 Soome haritlase avalik kiri Soome ja Eesti meediale. „Olgu parasjagu turismistatistikas kerge tõus või langus, soomlased ja eestlased on jätkuvalt vastastikku üksteist kõige enam külastavad välisturud ning seda olulisem on ka üksteisest lugu pidada,“ ütles EAS-i turismiarenduskeskuse direktor Margus Sameli. Aasta algul ilmus Soomes hulk Eestit kui turismisihtkohta halba valgusse asetavaid artikleid, mida refereeriti ka Eestis ning mida saatsid arvukad sallimatust õhutanud lugejakommentaarid. 11 Eestis elavat Soome haritlast kirjutasid aprillis Eesti ja Soome meediale avaliku kirja, milles kutsusid üles eristama laimu ja asjalikku kriitikat. Nende pöördumine mõjus autoriteetsena ja tuletas mõlemal pool lahte meelde, et Eestil ja Soomel on arvukalt eelkõige häid turismi-, majandus- ja kultuurisuhteid.

Head Uudised GoodNews