1. Avaleht
  2. Majandus
  3. KIIRENDI KUTSUB I Future Hub kiirendi kutsub üles kandideerima
KIIRENDI KUTSUB I Future Hub kiirendi kutsub üles kandideerima

KIIRENDI KUTSUB I Future Hub kiirendi kutsub üles kandideerima

Kiirendi Future Hub kuulutas välja viimase kandideerimise ringi, kuhu on oodatud kõik Eesti iduettevõtted. Tegemist on kolmanda omalaadse Future Hub programmiga, mille eesmärgiks on edendada uuendusmeelset suhtumist korporatsioonides ning luua soodsad tingimused kasvuks. Iduettevõtted, kelle sihiks on kasvatada oma kohaolu Baltikumis, on oodatud kandideerima hiljemalt 25. septembriks projekti kodulehel.

Foto: Future Hub

Ühisloome programmi eesmärgiks on kiirendada suurte Balti ettevõtete kasvu läbi innovatsiooni. Neli kohalikku turuliidrit, Rimi Baltic, Eco Baltia Vide, Balcia Insurance, and Sadales Tīkls, esitavad väljakutsed, mida lahendada koos innovatsioonile keskenduvate Euroopa idufirmadega. Kahekuise programmi sisse on plaanitud ka mahutada turulahenduse väljatöötamine koostöös ekspertide ja mentoritega, kindlustamaks suurfirmade ja iduettevõtete koostöö ka peale programmi lõppu.

“Avatud innovatsioon on ülemaailmselt tunnustatud äriarengu suund, mille paljud suurettevõtted valivad. Baltikumis oleme me veel selle teekonna alguses. Paljud ettevõtted teevad alles nüüd oma esimesi samme, et luua seesmine innovatsioonile keskenunud töökultuur, olgu selleks siis kas häkatonide korraldamine või ideesprintide läbiviimine kontoris. Samaaegselt on Future Hub juba valmis astuma järgmist sammu sel teekonnal – väljapoole suunatud kiirendi on loodud selleks, et aidata ettevõtetel kasvada, keskendudes iga väljakutse puhul ühele kindlale lahendusele. Esimese kahe programmi näol saime suurepärast tõendusmaterjali, et tegemist on kaasaegsete takistuste jaoks kiire ning efektiivse lahendusega. Ootame juba põnevusega kolmanda programmi tulemusi!” rääkis Future Hub’i ning Helve äriarenduse juht Anna Kiesnere.

Future Hub’i korraldajaks on innovatsioonijuhtimise ettevõte Helve. Esimesed kaks programmi on juba end tõestanud, ning parimaks edulooks on Rimi ning iduettevõtte Plant Jammer koostööprojekt “Empty My Fridge”, mille tulemust näevad Rimi kliendid üle Baltikumi igapäevaselt.

Kolmanda programmi väljakutsed on ülimalt mitmekesised: Rimi Baltikum otsib lahendust puu- ja köögiviljade tarbimise tõstmiseks, Eco Baltia Vide keskendub uutele jäätmekäitlus lahendustele, Balcia Insurance’i siht on leida tõhus lahendus, et automatiseerida nende transportkindlustuse juhtumid ning Sadales Tīkls töötab selle kallal, et koostöiselt luua lahendus, mis tagaks elektrivõrgu stabiilsuse.

  • Programm leiab aset oktoobrist detsembrini, kus valitud iduettevõtted võtavad käsile väljakutsed ning töötavad potentsiaalse turulahenduse või partnerite leidmise kallal. Lisaks ühisloomele on osalevatel idufirmadel ka ligipääs rahvusvahelistele mentoritele ja töötubadele, mis keskenduvad erinevatele korporatiivse innovatsiooni lähenemistele. Hetkel otsib Future Hub tiime Baltikumist ning Skandinaaviast, kel oleks oma kasvu tagamiseks huvi teha koostööd Baltikumi turuliidritega.
  • Kandideerimiseks vajalik ankeet on leitav Future Hub kodulehelt ning sulgub 25. septembril.
Head Uudised GoodNews