1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Galerii! Eile avati Baltimaade suurim kodu- ja aianduskeskus Gardest
Galerii! Eile avati Baltimaade suurim kodu- ja aianduskeskus Gardest

Galerii! Eile avati Baltimaade suurim kodu- ja aianduskeskus Gardest

Eilsel avamispäeval oli Tartusse Baltimaade suurimat ning unikaalseimat kodu- ja aianduskeskust Gardest uudistama tulnud enam kui 3000 külalist. Huvi oli lausa nii suur, et lisaks pea 200-kohaline parkla jäi terve päeva jooksul kitsaks. Kaugematele külalistele avab Gardest peatselt ka e-poe.

Oma välimuselt ja sisult Baltimaades ning ka Euroopas unikaalne keskus tervitab kliente Tartus Rohelises Pargis, aadressil Roheline 14. Keskus on avatud esmaspäevast reedeni kell 10-20, laupäeval 9-18 ja pühapäeval 9-15.

Gardesti avamisüritusel sõna võtnud Tartu linnapea Urmas Klaas kiitis, et lühikese ajaga (vähem kui kaheksa kuuga) on Rohelisse Parki väga sobiv ja vajalik keskus valmis saanud: “Roheline Park täitub järjest sisuga ning aitab Tartul täita heade mõtete- ja rohenäppude-linna ülesannet Eestis.” Klaas kutsus üles kõiki tartlasi, tallinlasi ja teisi eestlasi keskust külastama.

Keskus on oma disainilt üles ehitatud nõnda, et see heas mõttes neelab inimese endasse. Seal ei müüda ainult tooteid, mida on ainuüksi 100 000, vaid ka ideid. Mitmed kodulahendused ja taimed on välja pandud omaette aiamajakestesse, rõdudele või külaliste inspireerimiseks müüdavatest toodetest valmis kujundatud kogu tuba.

Gardesti katusealune on 60% kaetud taimedega. Lillede, puude, põõsaste ja istikutega on esindatud paljud Eesti tootjad, ent silmailu pakkuvat rohelist tuuakse juurde ka Hollandist. Osaühingu Gardest juhatuse liige ja keskuse idee üks autoreid Raul Jeets kutsub kõiki Eesti tootjaid ja taimekasvatajaid üles koostööle: ”Oleme valmis koostööks kõigi võimalike partneritega, kes soovivad meie majas esindatud olla.”

Kui hetkel keskendutakse sellele, et klient tunneks end keskuses mugavamalt ning leiaks kõik vajalikud tooted ja ideed kohapealt, siis peatselt avatakse ka Gardesti e-pood. Jeets kinnitab, et e-pood on üks osa kaubandusest, millega tullakse välja hiljemalt enne jaanipäeva.

Et pakkuda toodete kõrval klientidele ka praktilist lisaväärtust, hakkavad Gardestis toimuma eriilmelised töötoad. Uusimate kodu- ja aianduskeskuse trendide ning nõuannetega saab end kursis hoida aga igal reedel kell 11.30, mil raadio Ring FM eetris on aiandus- ja koduteemaline saade “Gardest”.

Gardest kodu- ja aianduskeskuse projekteeris Design Police Department, ehitasid Mapri Ehitus OÜ koos tehniliste lahenduste ja kontseptsiooni loonud Thermoflor B.V.-ga. Siselahendused töötas välja DeHaanRetail Supportgroep B.V. Gardesti finantspartner on Luminor.

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews