1. Avaleht
  2. Toode
  3. GALERII! Vahvaid taimevalgusteid valmistav ettevõte avas uue salongi
GALERII! Vahvaid taimevalgusteid valmistav ettevõte avas uue salongi

GALERII! Vahvaid taimevalgusteid valmistav ettevõte avas uue salongi

SU Valguse taimevalgusteid leidub TV3 ja Transferwise’i kontorites ja mujal. Neil on edasimüüjad Soomes, Šveitsis, Austraalias ja Ameerika Ühendriikides. Äsja kolis ettevõte Tallinnas aadressil Liivalaia 5 uude salongi.

SU Valguses valmivad meeleoluvalgustid, mille juures kasutatakse erinevat tüüpi ja tooni LED-ribasid. Kui panna selline valgusti näiteks terrassile, siis see valgustab nii terrassi, hoovi kui ka majafassaadi. Valguse murdumisel nurkades tekib valgustikattele 3D-mulje. Kuna opaal pleksiklaasiga hajutab valguse täiesti ühtlaselt, ei paista läbi LED-täppe ja seetõttu ei tee ka otse valgustisse vaatamine silmadele liiga. Fotosünteesi tõttu mõjuvad taimevalgustid lummavalt ja rahustavalt.

„Alguses võrreldi seda lillepotiga ja öeldi, et see lillepott on nii kallis. Ütlesin, et see ei ole lillepott, vaid valgusti, kuhu käib sisse lillepott. See on käsitööna disainitud ja detailideni läbitöötatud taimevalgusti,” ütles ettevõtte looja Urmas Sarapuu ja lisas naeratades, et algul võrdlesid kliendid ka hindu teiste valgustitega ja teatasid talle, et valgustid ja eriti disainvalgustid on teadaolevalt kallimad.

Ettevõtte eesmärk on meisterdada kliendile sobiv toode. On võimalus valida ka standardtooted, aga kuna Sarapuu nikerdab valgusteid käsitööna, siis on võimalus tellida oma soovi järgi, erineva suuruse, materjali ja värviga. Materjale on võimaluste piires nii palju, kui kliendid oskavad küsida, sest eesmärk on luua käsitöötoode kindlasse asukohta. Sarapuu kasutab ise meeleldi palju termosaart, kuna see on ilusa puusüüga ja sobib interjööride kõrval ka terrassidele.

Valgustid on äärmiselt madala energiakuluga: kolm 15-vatist valgustit on piisav, et valgustada 300-ruutmeetrise maja fassaadi kahte külge ja 70-ruutmeetrist terrassi. Valgust saab ka reguleerida spetsiaalse puldiga.

GALERII!

Fotod: Karen Härms

Head Uudised GoodNews