1. Avaleht
  2. Majandus
  3. GALERII! Valiti Ajujahi 40 paremat äriideed
GALERII! Valiti Ajujahi 40 paremat äriideed

GALERII! Valiti Ajujahi 40 paremat äriideed

Valiti Ajujahi 40 paremat äriideedLaupäeval ja pühapäeval valis Ajujahi žürii 100 äriidee seast 40 paremat, kes pääsevad osalema konkursi arenguprogrammi ning kandideerima 50 000-eurosele auhinnarahale. Ajujahti korraldab EAS Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest, konkursi partner on SEB.

EASi ettevõtlus- ja innovatsioonikeskuse direktor Aivar Roop ütles, et kahe päeva jooksul oma ideid esitlenud 100 meeskonna ettevalmistus oli muljetavaldav. Tema sõnul oli näha, et paljud meeskonnad võitsid juba Ajujahil osalemise protsessist. “Paljud ideed olekski ehk jäänud sahtlisse või mõne sõpruskonna mõttevälgatuse tasemele. Nüüd kuulsid neist paljud inimesed ja nad said tänu žürii ees esinemisele palju uusi tahke. Ma usun, et paljudest ideedest, kes 100 seast 40 hulka ei pääsenud, me veel kuuleme,” ütles Roop. “Eestile tüüpiliselt oli paljude ideede juures arengukohaks müük ja turundus, ehk see, mis saab siis, kui prototüüp on valmis ja esimesed müügid tehtud,” lisas ta.

Žürii liige, SEB äriinnovatsiooni juht Mart Maasik sõnas, et meeskonnad, kes edasi said, ei tulnud konkursile lihtsalt ideega, vaid selge sihiga, mida nad järgmisena teevad. “Unistus sellest, et Ajujahist saaks vähem ideekonkurss ja rohkem ettevõtluskonkurss, tundub olevat realiseerunud,” sõnas Maasik. “Kui varem on tuldud ideega teha mobiiliäpp, siis nüüd räägitakse eelkõige ikkagi sellest, mis teenust soovitakse kliendile pakkuda ja nähakse äppi vaid ühe kanalina tarbijani jõudmiseks,” selgitas Maasik.

Novembri jooksul osaleb 40 valitud meeskonda Ajujahi arenguprogrammis, mille käigus toimuvad ärimudelite ja tootearenduse ning turunduse alased koolitused ning lihvitakse äriidee esitlemise tehnikaid. Novembri viimastel päevadel valib žürii 8 meeskonda, kes jätkavad ETV ekraanil teed Ajujahi võidu ja 50 000 euro poole.

Ajujaht 2013-2014 hooaja 40 paremat äriideed

@stage

Juhtmevaba elektrooniline noodipult – paberist noote ja klassikalist noodipulti asendav toode, mille peamisteks märksõnadeks on mugavus, lihtsus, vabadus paberist ning juhtmetest.

3D Treatment Systems

Muudame massaažilaudade kontseptsiooni: teeme need kolmedimensionaalselt liikuvaks, pakkudes sellega paremaid ravitulemusi. Esimene samm on arendada uudne massaažilaua peatugi.

Ava ja Avasta

Eesmärk on luua lauamängude seeria, mille eesmärk on aidata mängijatel avastada iseenda ja oma kaaslaste erinevaid külgi, mis omakorda aitab kaasa turvaliste, lähedaste suhete loomisele ja hoidmisele.

Baltic Lite Light OÜ

Personaalne päästemajakas GPS saatja-vastuvõtjaga ja tugevajõulise LED valguskiirega, et kiirendada hädasolijate leidmist päästemeeskondade poolt.

CargoTask

CargoTASK logistika haldustarkvara on loodud kõikidele rahvusvahelistele ja lokaalsetele ettevõtetele, kelle tööprotsess nõuab logistika haldamist. CargoTASK-iga saab seda teha oluliselt mugavamalt.

Cinema on Demand

Cinema on Demand on Hooandja kinolinastustele. Kinofännid saavad koguda grupi ja üheskoos kinost tellida ükskõik mis lemmikfilmi. Kinodele garanteeritakse igale linastusele piisav vaatajate arv.

Design 4 Dream

Soov luua nutikaid voodipesusid, pakkudes seeläbi palju erinevaid disainilahendusi. Ühest komplektist saaks justkui 4 erinevat…

E.P.I.C – Evaluating Problems is Cool

Linnakeskkonna andmehalduse lihtsustamine ja selle töö käigus projekteerijatele, geodeetidele, visualiseerijatele punktipilve pakkumine kaardil valitud alast koheselt. Probleem – linnal puudub ülevaade tema väliinventari olukorrast ja selle tegemine ja andmebaasi loome ja haldus on väga kallis. Kui on võimalik mõõta droonidega linnapilt 3d punktipilve infona üles ja sealt saab eraldamise teel punktipilve automaatselt paigutada 3d infopõhiseid objekte, siis on ka nendest ülevaatlik võrdlus väga kerge kätte saada.

EasyEat

Aidata inimestel alustada tervislikku toitumist uudse veebikeskkonna abil, kus saab komplekteerida tervisliku ja personaalse toidukorvi spetsialisti abiga, ilma ahvatlevate poeriiulite vahele minemata.

Eluring

Eluring võimaldab jälgida teie lähedaste tervist, kasutades selleks vaid nutitelefoni ja käekella.

Est Helix OÜ

Tigudekasvandus

GoWorkaBit

Platvorm, mis võimaldab ettevõtetel kiiresti leida lühiajaliseks tööks töötajaid. Inimesed saavad leida paindlikku lühiajalist tööd ning lihtsa ja kiire võimaluse raha teenimiseks.

Groundround

Groundround on taaskasutavatest materjalidest pikniku- või laudlina, mis näeb lahe välja ja millest saab peo lõppedes paari liigutusega kott sinust järele jäänud prügile.

HoneyPower OÜ

Meie idee on luua koostöös oma ala ekspertidega ökotoit (nn spordigeel) kiireks energia omistamiseks sportimisel, mille põhikomponendiks on mesi.

3D värvimislehed lastele

Väikelastele mõeldud 3D (kõrgendatud piirjoontega) värvimislehed ja -raamatud.

Inspiratsioon ratastel – rattakohvik Sinu lähedal

Inspireerivaid maitseelamusi jagatakse liikuval rattakohvikul. Pakutakse tervislikke toite ja smuutisid ning häid magustoite.

katus.eu

Katus.eu on keskkond, mille kaudu propageerime progressiivseid tüüpmaju ning innovatsiooni arhitektuuris ja ehituses.

Khis vannid/Khis OÜ

Khis disainvannid on termotöödeldud puidust. Puitdetailide vahel paiknevad spetsiaalselt Khisi poolt profileeritud sertifikaati omavad kummist tihendid, mis annavad vannile veepidavuse igas olukorras.

Koormarihma kerija

Seade, mis aitab kiiremini kokku kerida koorma kinnituseks vaja minevaid rihmasid.

Live On Screen

Interaktiivsete muusikaürituste korraldamine ööklubides. Loome rahvusvahelise ürituste sarja, kus kaovad riigipiirid ja inimesed tunnetavad koospidutsemise energiat täiesti uues mõõtmes.

Mimmi

Mänguasi 21. sajandi võtmes – mängukaru, mis jutustab unejuttu.

MIST kaardi digitaliseerimine

Lihtsa lahingmeditsiini MIST kaardisüsteemi kasutuselevõtt tavameditsiinis, et süstematiseerida ja kiirendada kiirabibrigaadide, EMO ja erialaarstide tööd.

MobileAlco

Lisaseade mobiiltelefonile, mis töötab kui alkomeeter kõigil mobiiltelefoni platvormidel.

Monokivi

Monokivi OÜ valmistab lõppviimistlusega massiivsest looduskivist mantelblokke ja täiendosi moodulkorstnatele, pakkudes alternatiivi kergbetoonist viimistlemist vajavatele korstnaelementidele.

mTakso

mTakso on mugav rakendus 2 klikiga takso tellimiseks, ilma helistamata. Vali sobiv takso, esita tellimus läbi äppi ja jälgi auto liikumist reaalajas kaardilt! www.mTakso.ee

MyWheel

MyWheel App is a self-development mobile phone application that helps to makes self-development enjoyable and user-friendly by help of different tests and simple visualization of the results.

Paype

Panga- ja kliendikaart mobiilis.

Photofing

Photofing on visuaalne lahendus, kuidas presenteerida online’s müüdavaid objekte paremini kui praegu võimalik ja seda äärmiselt lihtsalt ning väikeste kuludega.

Piimamees

Ideeks on arendada piimamehe teenust, kes tooks hommikuti eramajade ukse ette värsked pagari- ning eesti talude piimatooteid. Tellides õhtul läbi interneti endale vajalikku, saad selle hommikul kätte.

Skysight OÜ

Mehitamata kopteriga kinnisvara teimimine.

Sotsiaalse restorani rajamine

Pakkuda vaestele inimestele odavat tervislikku toitu, kutsuda isolatsiooni sattunud inimesi kodust välja, päästa äraviskamisele minevat toitu, pakkuda koolitust neile, kel tööturul raske konkureerida.

Tanwize

Mobiilne UV-kiirguse mõõteseade.

Tark helkur – Engrib

Loome uutmoodi targa helkuri, mis täiendab klassikalist helkurit ja aitab päästa inimelusid: annab häiresignaali õnnetuse korral ja edastab asukoha, vilgub pimedas, laeb elektriga end ise (autonoomne).

Timber Diameter

Mobiiltelefoni rakendus puidu mõõtmiseks nii riidas kui palgi kaupa. Rakendus võimaldab hoida kokku aega ning säilitada tulemused fotode kujul.

Virtuaalne lambafarm

Interaktiivne veebikeskkond, mille kasutajad saavad valida endale lamba(talle), mille omanikuna nad saavad päris lamba elus kaasa lüüa (pildid, videod, päevateekond kaardil, lisatoitmise võimalus jne.)

Virtuaalne päikeseenergiaühistu

Virtuaalne energiaühistu päikeseelektripaneelidega elektrienergia tootmiseks.

Välitrenažöör

Idee on toota peamiselt terviseradade äärde välitrenažööre, millel inimene saab treeningu eelselt kui ka järgselt sooritada erinevaid harjutusi kõikidele lihasgruppidele.

Õmbluskohvik

Tallinna Kalamajas asuv moe- ja käsitööhuvilistele loodud elustiilikohvik, mis toimib suurepärase töökeskkonnana, pakkudes oma klientidele rendiks kõikvõimalikke tööpindu, õmblustarvikuid ja -masinaid.

Õppetäringud ja lauamängud lastele vanuses 2,5 – 5

Täringud mille tahkudel on numbrid, tähed, värvid, suunad. Täringud käivad kokku vastavate mängudega, mida mängides laps saab selgeks numbrid, tähed, värvid, suunad, ilma et ta peaks neid eraldi õppima.

Ökotee

Ökotee valmib Eesti parimatest marjadest, puuviljadest ja ravimtaimedest ning on pakendatud mugavasse teekotikesse. Peame esmatähtsaks tee ökoloogilist kvaliteeti ning ühendame kasuliku mugavaga!

EASi poolt ellu kutsutud ettevõtluskonkursi Ajujaht partner on SEB. Ajujahti toetavad Nortal, Ülemiste City, Borenius, Tallinna Ettevõtlusamet, Tartu linn ja Tartu Loomemajanduskeskus, Nasdaq ning Levira Cloud. Konkursi meediapartner on Delfi ning ruumipartner Eesti Hotellide ja Restoranide Liit.

Aastatel 2012-2015 viivad Ajujahi konkurssi ellu CPD Arenduskeskus, Connect Estonia, Eesti Startupi Juhtide Klubi ja Idea PR.

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews