1. Avaleht
  2. Majandus
  3. LHV ühendas deebet- ja krediitkaardi üheks!
LHV ühendas deebet- ja krediitkaardi üheks!

LHV ühendas deebet- ja krediitkaardi üheks!

lhv pankLHV pank tõi täna esimesena Eestis turule kombineeritud pangakaardi, mis asendab kliendi jaoks nii deebetkaarti kui ka krediitkaarti ja millega tehingute tegemisel saab kaardiomanik valida, kas kasutab enda arvelduskonto või krediidikonto raha.

LHV panga juhatuse esimehe Erki Kilu sõnul on mitme konto kaart varasematest pangakaartidest tehnoloogiliselt erinev, sest annab reaalselt ligipääsu kahele kontole.

“Peamine põhjus uue kaardi kasutuselevõtuks on mugavus klientide jaoks,” tutvustas Kilu.

Üldiselt on uut tüüpi kaardi kasutamine makseterminalides ja sularahaautomaatides sarnane praegusele, kuid enne PIN-koodi sisestamist ja makse sooritamist peab klient klahvistikult valima, kas soovib, et summa arvestatakse maha tema arvelduskontolt (valides „debit“) või krediidikontolt (valides „credit“).

LHV pank väljastab edaspidi vaid uusi mitme konto kaarte. „Selliseid kaarte antakse välja ka mujal Euroopas, meile lähim näide on Soomes. Nüüd on uut tüüpi kaart jõudnud meie eestvedamisel ka Eestisse,“ rääkis Kilu.

Rahvusvahelise kaarditeenuste firma Mastercardi 2011. aasta uuringu andmetel on selline valikuvõimalus olemas vähemalt 97% Eesti müügipunktide kaardimaksete terminalidest. Samuti toetavad kõik Eesti sularahaautomaadid LHV pangakaartide uusi funktsioone.

Esmajoones on LHV uus kaart deebetkaart ja sellele saab väga mugavalt juurde võtta krediidilimiidi. Erki Kilu selgitusel on krediit võimalus, mitte kohustus. „Kes ei soovi krediidikontot kasutada, saab jätta krediidikonto null-limiidiga. Kui tekib vajadus, on võimalik väga mugavalt taotleda krediidilimiidi ning kasutada edaspidi kaardi mõlemat poolt,“ rääkis Kilu.

LHV jätkab uue kaardiga soodsa teenustasu põhimõtte järgimist. Juhul kui klient teeb kalendrikuus kaardiga vähemalt ühe tehingu, ei ole kaardil hooldustasu. Kui klient kuu jooksul kaarti ei kasuta, rakendub kuutasu 1 euro.

Head Uudised GoodNews