1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Haridusidu ALPA Kids võitis “Women TechEU” programmist 75 000 eurot
Haridusidu ALPA Kids võitis “Women TechEU” programmist 75 000 eurot

Haridusidu ALPA Kids võitis “Women TechEU” programmist 75 000 eurot

Euroopa Innovatsiooninõukogu raames rahastatud “Women TechEU” programm, mis toetab naissoost asutajaid, sihtfinantseeris haridustehnoloogia start-upi ALPA Kids 75 000 euroga, et viia ettevõtte tehnoloogiline areng uuele tasemele.

Women TechEU on üks paljudest ELi algatustest, mille eesmärk on toetada ja tugevdada naisi tehnoloogia ja innovatsiooni vallas ning hiljuti otsustati toetus anda just Eesti haridustehnoloogia ettevõttele ALPA Kids, kes teeb 3–8 aastastele digiõppemänge, mis aitavad lastel õppida tähti, numbreid, kujundeid, arvutamist, kirjutamist jpm läbi kohaliku kultuuri näidete. Mängud on loodud üheskoos õpetajate ja teaduritega ning lõimitud ekraaniväliste tegevustega. Tänaseks on haridusidu Eesti, Ukraina ja India turul jõudnud enam kui miljoni kasutajani. Hiljuti siseneti Rootsi ja Taani turgudele ning plaan on kahe aastaga katta kõik Euroopa turud.

“Women TechEU rahastus ja mentorlus on suureks abiks ambitsioonikate laienemisplaanide elluviimisel. ALPA Kidsis keskendume just vähem kõneldud keeltes kvaliteetse nutisisu pakkumisele ja meil on väga hea meel, et meie tegemisi niivõrd kõrgel tasemel on mitmekultuurilises ja -keelelises Euroopas märgatud ja väärtustatud,” rääkis ALPA Kids tegevjuht Kelly Lilles.

  • Toetades naiste juhitud tehnoloogiaettevõtteid, on Euroopa Komisjoni eesmärk luua võrdne ja jõukam Euroopa tehnoloogia ökosüsteem. Lisaks edendab Women TechEU kava naisjuhte nende tööstusharudes, aga ka otsustajatena. Komisjoni rahastuse eesmärk on tugevdada nende positsiooni investeerimisruumis, kus naised on endiselt alaesindatud.
Head Uudised GoodNews