1. Avaleht
  2. Toode
  3. HEA EESTI TOODE: Käina lahe muda läheb Türgi messile
HEA EESTI TOODE: Käina lahe muda läheb Türgi messile

HEA EESTI TOODE: Käina lahe muda läheb Türgi messile

Hiiumaa madalaveelise Käina lahe kõrgekvaliteedilist muda on ajalooliselt kasutatud raviks ja kehahoolduseks. Lisaks ravimuda senisele traditsioonilisele kasutusele eelkõige teraapias alustas Eesti kapitalil põhinev ettevõte Millennium Invest Käina lahe meremuda kasutamist ka looduskosmeetikas.

Ettevõtte ühe asutaja ja juhatuse liikme Martin Tooni kinnitusel on maailmas nõudlus puhaste looduskosmeetika toodete järele püsivalt ja kiiresti kasvamas, samas pööratakse enam tähelepanu sellele, kust täpselt toore pärineb ja jälgitakse ökoloogiliste ressursside kasutust.

„Lisaks muda väga positiivsele mõjule inimese nahale parandab muda kaevandamine Käina lahe ökoloogilist olukorda. Seega on tegemist majandustegevusega, mis on kooskõlas riiklike eesmärkidega, parandab loodusseisundit ja teeb head kohalikule kogukonnale,“ ütles Toon.

Tänaseks on ettevõtte loonud Euroopa Liidu kosmeetikamäärusega kehtestatud tingimustele vastavaid looduslikke kehakosmeetikatooteid Oryaku brändi all. Oryaku tootearenduse eest vastutav Karel Kõiv ütles, et kogu tegevuse põhjaks olev Hiiumaa ravimuda on tõepoolest maailmatasemel unikaalne. Seda lisaks ökoloogilise puhtusele ka aktiivsete looduslike toimeainete osas. Mudas sisalduv haruldane kombinatsioon kõrge sisaldusega biomineraalidest, orgaanilistest hapetest ja mineraalsooladest on tugev põhi tootesarjadele, mis on nahka sügavpuhastavad, taastavad ja organismi tugevdavad. „Kõrgenenud tarbijateadlikkuse tingimustes tuleb väga suurt tähelepanu pöörata tootekoostisele, et nõudlikus ja konkurentsitihedas naturaalkosmeetikasektoris tarbijale mitte pettumust valmistada,“ ütles ta.

Millennium Invest on Oryaku Skincare tooteseeria esmatutvustuseks valinud oma boksiga osalemise Istanbulis rahvusvahelisel kosmeetikamessil Beauty Eurasia, kus loodetakse kõnetada huvilisi Euroopast, Aasiast ja Araabia poolsaarelt. 20.-22. juunini toimuv mess on Türgis kosmeetikavaldkonna suurim.

Tooni hinnangul võimaldavad Käina lahe ravimuda kogus ja kvaliteet pürgida maailmas muda baasil valmistavate kehahooldustoodete seas praegu domineeriva Surnumere mineraalmuda kõrval olulisele kohale. Muda kaevandatakse keskkonnaameti loa alusel Orjaku külas ja seda vaid viiel kuul aastas, mil see ei kahjusta poollooduslikke kooslusi, Käina lahte ega sega linde nende rändepeatus- ja pesitsuspaikades.

Head Uudised GoodNews