1. Avaleht
  2. Äri
  3. HEA UUDIS I Maxima liitus täna Mitmekesisuse kokkuleppega
HEA UUDIS I Maxima liitus täna Mitmekesisuse kokkuleppega

HEA UUDIS I Maxima liitus täna Mitmekesisuse kokkuleppega

Maxima liitus täna Mitmekesisuse kokkuleppega, mis on Inimõiguste Keskuse poolt edendatav vabatahtlik kokkulepe, millega liitudes kinnitab ettevõte või organisatsioon, et austab inimeste mitmekesisust ning väärtustab võrdse kohtlemise põhimõtet nii oma töötajate, klientide kui koostööpartnerite seas. Kokkuleppega liitunud organisatsioonid moodustavad võrgustiku, et ühiselt jagada kogemusi ja edendada võrdse kohtlemise teemat nii enda organisatsioonis kui ühiskonnas laiemalt.

„Maxima hindab kõrgelt inimeste eripärasid ja väärtustab mitmekesisust ettevõttes. Meie multikultuurses pea 3700 töötjaga ettevõttes töötab täna ligi 500 erivajadusega inimest. Maxima töötajad on vanuses 15 – 80, kellest 76% on naised ja esindatud on 15 eri rahvust. Oleme tõeliselt mitmekesine ning soovime seda hoida,“ selgitas Maxima personalijuht Lea Kimber.

Vähenenud töövõimega inimesed töötavad Maximas nii kassapidajatena, müüjatena, juhtidena, tootespetsialistidena kui ka kontoritöötajate ning teenindusjuhtidena.

Eestis on Mitmekesisuse kokkuleppega liitunud juba üle 140 organisatsiooni. Sarnased mitmekesisuse võrgustikud toimivad 26 Euroopa riigis, Eestis koordineerib kokkuleppega seotud tegevusi Eesti Inimõiguste Keskus.

Maximas on 205 ametikohta kauplustes, tootmistsehhides, logistikakeskuses ja kontoris. Maxima hindab inimese õigust vabalt valida tegevusala, elukutset ja töökohta, sõltumata tema töövõime ulatusest. Kohtleb vähenenud töövõimega inimesi võrdselt kõigi teiste töötajatega ja aitab teisest kultuuriruumist või eesti keele oskuseta inimestel kohaneda. Seetõttu on Maxima liitunud ka Tööandjate Ühisusega, lisaks on Maxima Eesti Personalijuhtimise Ühingu PARE liige, et pidevalt kasvatada inimeste juhtimise kvaliteeti ning kuulub ka Kaupmeeste Liitu ja Tööandjate Keskliitu.

Head Uudised GoodNews