1. Avaleht
  2. Toode
  3. Huawei funktsioon Tru Sleep analüüsib une kvaliteeti
Huawei funktsioon Tru Sleep analüüsib une kvaliteeti

Huawei funktsioon Tru Sleep analüüsib une kvaliteeti

Praegune aeg on kõigile stressirohke, aga mõned lihtsasti rakendatavad nipid aitavad stressist võitu saada. Selle eelduseks on võime analüüsida olukordi, mis keha kõige rohkem stressi ajavad, selgitab Huawei Eesti koolitusjuht Jekaterina Mišina.

Nutikellade uuem tehnoloogia jälgib pidevalt kandja pulssi. Selle abil saab hõlpsasti tuvastada, kui pulss järsult tõuseb või langeb madalamale tavapärasest vahemikust. Jälgides, millal keha on kõige rohkem häiritud, saab analüüsida, mis sellistes olukordades kõige enam muretsema paneb ja kuidas saaks selliseid olukordi vältida. Igaüks peab ise leidma viisi rahunemiseks, kuid nutikell aitab tuvastada, kas südame rütmisagedus on normaliseerunud.

Päeva jooksul tekkinud pingeid aitavad leevendada lihtsad õhtused tegevused, näiteks jalutuskäik värskes õhus. Kuna nutikell jälgib kandja pulssi ka kõndimise ajal, saab pulsi- ja hingamisnäitajate abil hinnata, kas keha sai piisava füüsilise koormuse.

Stressi leevendab kvaliteetne uni

Stressitaseme tõustes võib une kvaliteet halveneda. See mõjutab inimese sooritusvõimet, emotsionaalset seisundit ja kognitiivseid omadusi. Abi võib olla une jälgimisest, et saaksite aru, mis kell on õige aeg magama minna, millal magate kõige sügavamalt ja milline aeg on soodsaim ärkamiseks.

Nutikella abil saab jälgida unekvaliteeti kogu öö jooksul. Näiteks Huawei Watch GT 2 Pro kellas on spetsiaalne funktsioon Tru Sleep 2.0, mis analüüsib üldist une kvaliteeti pulsi ja hingamissageduse järgi, näidates, millal on uni olnud kõige sügavam ja millal viibis kellakandja peaaegu ärkvel.

Üksikasjalik uneanalüüs aitab mõista, millal on parim aeg magamaminekuks, sest see on igaühe jaoks individuaalne. Keha on valmis uinumiseks hetkel, kui vabaneb kõige rohkem unehormoone. Kui see hetk möödub, võib magama jäämine põhjustada raskusi. Keha bioloogilist kella mõistes saab luua selle baasil igapäevase päevakava ning tunda end energilisemana ja paremini puhanuna. Lisaks aitab nutikell meelde tuletada liigutamise olulisust: kui inimene istub tund aega ühe koha peal, annab rakendus märku, et aeg on püsti tõusta.

Head Uudised GoodNews