1. Avaleht
  2. Toode
  3. Husqvarna tuleb välja suurte alade iseniitjaga
Husqvarna tuleb välja suurte alade iseniitjaga

Husqvarna tuleb välja suurte alade iseniitjaga

Husqvarna on loonud uue kommertskasutuseks mõeldud robotniiduki Ceora, mis on võimeline niitma kuni 50 000 ruutmeetri suuruseid alasid.

Husqvarna Eesti tegevjuhi Jaanus Vahesalu sõnul on see ideaalne just suurte avalikuks kasutamiseks ettenähtud muruplatside hooldamiseks. “See on väga suure jõudlusega, madala müratasemega ja saastevaba niitmislahendus. Kindlasti teeb see oluliselt lihtsamaks näiteks jalgpalli- ja golfiväljakute hooldamise, kuid sobib ka teistele platsidele, mis vajavad regulaarset ja professionaalset niitmist suurel maa-alal,” räägib Vahesalu.

Husqvarna uues robotniidukis on kasutusel satelliitnavigatsioonisüsteem EPOS, mis võimaldab niita koguni 2-3-sentimeetrise täpsusega. Tänu sellele tehnoloogiale töötab robotniiduk piirdekaablita, niites määratud alal digitaalse kaardi alusel. Üks niiduk suudab edukalt katta kuni 50 000 ruutmeetri suuruse ala.

Tulevikus on võimalik niidukit täiendada lisavarustusega, lisades sellele näiteks murutriibutamisrulli või murujoontemärgistaja. Mudelit on võimalik ühildada teiste roboniidukitega, mis võimaldab korraga jälgida ja juhtida mitut masinat. “See on kasulik lahendus professionaalsetele rohealade hooldajatele, kes soovivad oma tööd süsteemsemaks ja lihtsamaks muuta,” lisab Vahesalu.

Niidukid on valitud turgudel kättesaadavad 2022. aastast.

Viimaste aastate jooksul on Husqvarna tutvustanud mitmeid digitaalseid lahendusi (nt Fleet Services) ja robotniidukeid (nt Automower 550 EPOS ja Automower 535 AWD), mis muudavad oluliselt lihtsamaks ka suurte muruplatside eest hoolitsemise.

1689. aastal asutatud Husqvarna Group on maailma suurim metsa- ja aiatehnikatootja. Husqvarna on turuliider sellistes tootevaldkondades nagu akutoitel aiatööriistad, robotmuruniidukid, kettsaed, murutrimmerid ja pealistutavad muruniiduseadmed. Husqvarna tooteid müüakse praegu rohkem kui 100 riigis valdavalt täisteenindust pakkuvate volitatud edasimüüjate kaudu. Aastal 2019 oli grupi käive 42 miljardit Rootsi krooni ja grupis töötas orienteeruvalt 13 000 inimest.

Head Uudised GoodNews