1. Avaleht
  2. Äri
  3. Invego rajab Tallinnasse 36 miljoni euroga mereäärse Luccaranna elamurajooni
Invego rajab Tallinnasse 36 miljoni euroga mereäärse Luccaranna elamurajooni

Invego rajab Tallinnasse 36 miljoni euroga mereäärse Luccaranna elamurajooni

Kristjan-Thor Vähi kinnisvaraarendusettevõte Invego ehitab Tallinna piiril paikneva Tiskre asumi mereäärsesse külge 16 kortermaja ja 11 kolmikvillaga uue Luccaranna elurajooni. Projekti kogumaht on 36 miljonit eurot.

Kristjan-Thor Vähi sõnul on ligi kümnel hektaril laiuv Luccaranna piirkond suurim ühtselt arendatav elamuala Tiskre ja Tabasalu piirkonnas. „Samas ei ehita me ilusat mereäärset kohta betooni täis, vaid majad tulevad väikesed, eriilmelised ja loodusega tasakaalus,“ ütles Vähi. Piirkonnale parima lahenduse leidmiseks korraldatud konkursi võidutöö autoriks on Kuu arhitektid.

„Luccarannast saab kogu Eestis ainulaadne elamurajoon, mille keskmesse rajatav lineaarpark koos jalutusteega ühendab kodud loodusliku taimestikuga alade ja rannaga. Majade vahele tuleb avar autovaba puhkeala. Elanikele rajatakse avalik rannapaviljon, kus saab näiteks aerulaua liivast puhtaks pesta või terrassil aega veeta,“ kirjeldas Kristjan-Thor Vähi.

Luccaranna asub Tiskre asumi mereäärses osas Tabasalu panga kõrval. „Luccaranna piirkond oli koos Kadriorus asunud Georg Witte supelsalongiga üks riigi populaarsemaid rannakuurorte nii Tallinna kui ka Peterburi kõrgseltskonna seas. Ma usun, et meil õnnestub ka uue elurajooni miljöös luua omaaegse kadrioruliku kuurorti atmosfäär,“ lisas Vähi. Lucca ja Tiskre kuurorteid külastasid omal ajal luuletaja Puškini perekond ja sõbrad ning kuulus ajaloolane ja kirjanik Karamzin.

Uue rajooni esimese korruse kodudel on terrassid. Peaaegu kõikidel korteritel on rõdu. Esimesed kodud valmivad 2022. aastal.

Invego rajab paralleelselt lähikonda ka 400 koduga Tiskreoja ja 100 korteriga Tabasalu Kodu elukvartalit.

Head Uudised GoodNews