1. Avaleht
  2. Majandus
  3. IuteCredit võeti esimese Eesti ettevõttena Frankfurdi börsi põhinimekirja
IuteCredit võeti esimese Eesti ettevõttena Frankfurdi börsi põhinimekirja

IuteCredit võeti esimese Eesti ettevõttena Frankfurdi börsi põhinimekirja

Eesti päritolu rahvusvahelise finantstehnoloogia ettevõtte IuteCrediti võlakirjad on nüüdsest kaubeldavad Frankfurdi börsi nn reguleeritud turul ehk põhinimekirjas. Tegemist on esimese Eesti ettevõttega, mis on kantud Frankfurdi börsi põhinimekirja. Põhinimekirja saamiseks peab ettevõte läbima põhjaliku menetluse ning ettevõttele kehtivad rangemad läbipaistvusnõuded.

IuteCredit Europe juhi Tarmo Silla sõnul toetab börsi põhinimekirja astumine ettevõtte laienemisplaane. “Frankfurdi põhinimekirjas kerkime suuremate investorite radarisse, kes otsivad kõrget fikseeritud tootlust ja seda suurtes mahtudes,” rääkis Sild.

Silla sõnul avab Frankfurdi börsi reguleeritud turul kauplemine ettevõtte jaoks veelgi suurema arvu rahvusvaheliste investorite ringi, mis võimaldab rahastada laenuportfelli kasvu. “Praegu pakume Balkanimaades peamiselt järelmakse ja väikelaene, kuid strateegilises plaanis on vaja  finantsteenuste valikut laiendada, nagu ka geograafiat,” selgitas Sild. IuteCreditil on 680 000 klienti Moldovas, Albaanias, Põhja-Makedoonias, Bulgaarias ning Bosnia ja Hertsegoviinas.

Eesti investorid paraku aga IuteCrediti võlakirju Frankfurdi börsilt vahetult osta ei saa. “Eesti pangad pakuvad hetkel Frankfurdi börsilt vaid piiratud valikut väärtpabereid. Teadaolevalt töötab LHV lahenduse leidmiseks ja loodan, et lähiajal Eesti investorite juurdepääs paraneb,“ rääkis Sild.

IuteCrediti väärtpaberid on Frankfurdi börsi vabaturu nimekirjas olnud eelmise aasta augustist, mil IuteCredit emiteeris 40 miljoni euro eest võlakirju, mille lunastustähtaeg on 2023. aastal ja fikseeritud intressimäär on 13% aastas.

Head Uudised GoodNews