1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Järgmise kahe nädala jooksul paistab Estonia bussipeatuses ööpäev läbi päike
Järgmise kahe nädala jooksul paistab Estonia bussipeatuses ööpäev läbi päike

Järgmise kahe nädala jooksul paistab Estonia bussipeatuses ööpäev läbi päike

Valio Eesti AS paigaldab Tallinnasse Estonia bussipeatusesse kaheks nädalaks valgusteraapialambi, et anda kõigile bussi ootavatele linlastele võimalus saada killuke valgusravi ning kutsuda inimesi üles otsima poeriiulilt päikesevitamiini D sisaldavaid Gefiluse jogurteid.

Valio Eesti AS turundusdirektori Krista Kalbini sõnul on uuringud näidanud, et D-vitamiini tase Eesti elanike organismis on väga madal, mistõttu vajab enamus inimesi lisaks toidust ja päikesevalgusest saadavale veel täiendavat D-vitamiini annust.

„Meie päikesevaeses kliimas on D-vitamiini puudus väga kerge tekkima isegi suvekuudel, rääkimata praegusest pimedast talvest. Lisasime oma LGG-piimhappebakteriga Gefiluse jogurtile seetõttu ka D-vitamiini, et tõsta jogurtisõprade organismis D-vitamiini taset ning aidata nii kaasa nende immuunsüsteemi tugevdamisele ja enesetunde parandamisele,“ sõnas Krista Kalbin.

Tallinna kesklinna Solarise keskuse ees asuvasse bussiootepaviljoni paigaldatava päikeseteraapialambi tehnoloogiat kasutavad kaamoseraviks spaad kõikjal Euroopas. Lamp kiirgab intensiivset valgust, mis on piisavalt matt, et mitte pimestada valgusesse vaatajat.. Lambi üldtoniseeriv mõju aitab sarnaselt päikesele vähendada sesoonset stressi ja vältida sellega kaasnevaid külmetushaigusi.

„Loodame, et meie reklaamilahendus pakub inimestele argipäeva pisut elevust, pannes neid samas D-vitamiini vajadusele ja oma immuunsüsteemi tugevdamisele rohkem mõtlema,“ lisas Kalbin.

Head Uudised GoodNews