1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Jõgevale uue Grossi poe ehitamiseks anti ehitusluba
Jõgevale uue Grossi poe ehitamiseks anti ehitusluba

Jõgevale uue Grossi poe ehitamiseks anti ehitusluba

Jõgeva vallavalitsus andis möödunud nädalal ehitusloa Grossi toidukaupade kaupluse püstitamiseks Jõgevale Pargi tn 1 kinnistule, kus praegu seisab vana politsei- ja kohtumaja. Viimase lammutamiseks vajaliku loa oli vallavalitsus väljastatud juba varem.

„Nüüd on meile vana hoone lammutamiseks ja uue kaupluse rajamiseks roheline tuli antud ning saame hakata kiiresti tegutsema,“ ütles AS-i OG Elektra juhatuse liige Oleg Gross.

Tema sõnul läheb vana politsei- ja kohtumaja lammutamiseks lähipäevil. Ning kui vana hoone lammutatud, hakatakse kohe uut rajama. Ühekorruselist 1112 ruutmeetrise pinnaga kaubandushoonet, kus peale Grossi toidu- ja esmatarbekaupade kaupluse leiavad koha apteek ja lillepood, hakkab ehitama OÜ Moodul Projekt, kes on uue hoone ka projekteerinud.

„Kui projekteerija on üksiti ehitaja, kulgeb ehitusprotsess alati ladusamalt. Meie jaoks lihtsustab asja ka see, et oleme sama ehitajaga päris pikalt koostööd teinud,“ sõnas Oleg Gross ja lisas, et uue hoone nulltsükkel tahetakse valmis saada juba enne külmade tulekut ning kohe ära teha ka hoone ümbruse asfalteerimistööd. Siis on võimalik kauplus aasta külmematel kuudel valmis ehitada ja kevadel avada. Selle plaani teostumine sõltub siiski ilmast.

Küsimusele, mida Jõgeva inimene uue poe valmimisest võidab, vastas Oleg Gross et esiteks kaob linnapildist amortiseerunud koleehitis ning teiseks tuleb Jõgeva kaubandusse, kus esindatud peaaegu kõik suured toidukaubaketid, konkurentsipinget juurde. Ja see on teada, mida konkurents hindadega teeb. „Seesama konkurents sunnib ka meid ennast parimat hinda pakkuma,“ kinnitas ärimees. Nende rahustuseks, kes kahtlevad uue hoone linnaruumi sobimises, ütles ärimees, et OG Elektra rajab aastas viis-kuus uut kauplust ja uute poodide välimus on tunduvalt parem, kui kümme-viisteist aastat tagasi ehitatutel. „Vallavalitsus poleks meile ehituslubagi andnud, kui projekt kole oleks olnud,“ kinnitas Oleg Gross ja kiitis vallavalitsust hea koostöö eest. Kui mõned asjad algul ka aeglaselt liikusid (ühest küljest mõjutas protsessi vajadus uue hoone projektdokumentatsioonis muudatusi teha, teisest küljest võtab ehitusasjade menetlemine juba seadustest tulenevalt palju aega), siis lõpus astuti edasi jõuliste sammudega.

Pargi 1 kinnistule rajatav pole esimene Grossi Toidukaupade keti pood Jõgeval. Üks selle keti kauplus – mõõtmetelt suhteliselt väike – on juba kolmteist aastat tegutsenud Tähe tänava korrusmajade vahel. Oleg Gross kinnitas, et seda pole plaanis sulgeda ka pärast seda, kui kesklinnas suur pood avatakse.

Head Uudised GoodNews