1. Avaleht
  2. Toode
  3. Kalev valmistab sõbrapäevaks 39 tonni spetsiaalseid maiustusi
Kalev valmistab sõbrapäevaks 39 tonni spetsiaalseid maiustusi

Kalev valmistab sõbrapäevaks 39 tonni spetsiaalseid maiustusi

Kalev - sõbrapäeva maiustusedEesti suurim magusatootja Kalev toodab sõbrapäevaks 39 000 kilogrammi spetsiaalselt selleks puhuks valmistatud erikujundusega maiustusi, mida on 30% võrra rohkem kui mullu.

Sõbrapäevatoodangust 17% läheb ekspordiks Venemaale, Lätti ja Leetu. Ülejäänud 83% maiustustest süüakse ära koos sõpradega Eestis.

Kalevi sõbrapäevatoodete valik on aastatega laienenud vastavalt sellele, kuidas on suurenenud nõudlus selliste maiustuste järele. „Sel aastal valmistasime kokku 17 erineva kujundusega šokolaadi ja kommikarpi, nende seas nii kallimale kui sõbrale kinkimiseks sobivaid maiustusi,“ ütles AS-i Kalev turundusdirektor Anne Tääkre.

Populaarseimad sõbrapäevamaiused on Kalevi hinnangul jätkuvalt šokolaaditahvlid. “Tänavu üllatame kahe uue maitsega: piimašokolaad granadilli ehk n-ö kireviljaga ning valge šokolaad kakaotuumatükikeste ja vanilliga. Toredad on ka erinevate sõnumite ja lubadustega šokolaadid, mis teevad kinkija elu lihtsamaks, kingisaajale pakuvad aga parajalt põnevust. Lisaks leiab sõbrapäevavalikust magusaid kinke armsamale, neist üks erilisemaid on südamekujuline käsitöökommide karp “Kallile”,” lisas Anne Tääkre.

Aasta jooksul valmistab AS Kalev kokku kolm eritoodete kollektsiooni: jõuludeks, sõbrapäevaks ja kevadpühadeks. Sõbrapäevatooted jõuavad Eesti poelettidele hiljemalt veebruari alguseks.

AS Kalev on Eesti suurim ja vanim magusatootja, mille põhitegevuseks on šokolaadi- ja suhkrukondiitritoodete tootmine ja müük. Lisaks tavasortimendile valmistab Kalev tooteid ka eritellimuste alusel. Enamik, s.o. ca 88% Kalevi toodangust müüakse Eestis. Peamisteks välisturgudeks on Balti riigid, Skandinaaviamaad ning Venemaa.

Head Uudised GoodNews