1. Avaleht
  2. Äri
  3. KELMUSTE VASTU I Veriff ja Joompay alustasid koostööd
KELMUSTE VASTU I Veriff ja Joompay alustasid koostööd

KELMUSTE VASTU I Veriff ja Joompay alustasid koostööd

Ülemaailmset isikusamasuse lahendust pakkuv Veriff sõlmis partnerluse finantstehnoloogia ettevõttega Joompay, mis võimaldab rahaülekannete tegemist Euroopas.

Veriff kontrollib Joompay kasutajate identiteeti, et aidata ettevõttel täita „tunne oma klienti” ja rahapesu tõkestamise põhimõtteid. Koroonapandeemia ajal kahanes sularaha kasutamine märkimisväärselt, samas vajadus digitaalse panganduse järele on suurem kui eales varem. Tarbijate kasvava nõudluse rahuldamiseks pakub Joompay kasutajalt-kasutajale maksemudel võimalust teha euroopaüleseid makseid lihtsalt, kiirelt ja turvaliselt.

Veriffi kaasasutaja ja tootearendusjuhi Janer Gorohhovi sõnul toob äride virtuaalsesse maailma kolimine kaasa ootuse, et nende teenused on toimimiskindlad, intuitiivsed ja kiired. „Innovaatilised finantstehnoloogia ettevõtted, nagu Joompay, teevad netifinantsteenused hõlpsasti kättesaadavaks. Nende puhul on tähtis roll ka suurepärasel kasutajakogemusel, mis on eelduseks digitaalsete brändide puhul. Me võimaldame Joompayle usaldusväärset ja turvalist isikusamasuse tuvastamise lahendust ajal, mil nende kasutajaskond kasvab üle maailma ja on oluline aidata vältida identiteedivarguseid ja -rikkumisi,” ütles ta.

„Veriffil on meie teenuse toimimise juures kriitiline roll, et luua usaldus meie klientidega ja võimaldada neil kindlustundega teha rahaülekandeid,” rääkis Juri Aleksejev, Joompay kaasasutaja ja tegevjuht. „Oma pühendumusega pakkuda kvaliteetseimat isikusamasuse tuvastamise lahendust võitis Veriff meie usalduse koostööga alustamiseks.”

Joompay kliendid saavad teha tehinguid olenemata sellest, kas ülekande saaja on sama rakenduse kasutaja või mitte — vajalik on teada saaja e-maili aadressi või telefoninumbrit. Joompayd saab ühendada ükskõik millise olemasoleva deebet- ja krediitkaardi või pangakontoga. Hiljuti teatas ettevõte, et on pälvinud Visa liikmestaatuse, mis annab tõuke uute kaartide levitamisele kogu Euroopas.

Kiire digitaliseerimise käigus on internetis toimuvad identiteedipettused muutunud paljude inimeste ja ettevõtete jaoks üha tõsisemaks murekohaks. Ainuüksi „tunne oma klienti” ja rahapesuvastaste printsiipide täitmine ei välista identiteedipettuseid või katseid neid toime panna. Veriffi 2020. aasta globaalne pettusteraport leidis, et identiteedipettused on tõusuteel. Tegemist on levinuima kelmuseliigiga just finantstehnoloogias. Euroopa finantstehnoloogias toimub enim pettuseid Rumeenias, Suurbritannias ja Hispaanias.

Joompay asutajad pärinevad ettevõttest Joom, mille peakorter asub Riias.

Head Uudised GoodNews