1. Avaleht
  2. Äri
  3. USA ettevõte Malwarebytes plaanib tänavu Eestis värvata ligi 75 inimest
USA ettevõte Malwarebytes plaanib tänavu Eestis värvata ligi 75 inimest

USA ettevõte Malwarebytes plaanib tänavu Eestis värvata ligi 75 inimest

EAS-i välisinvesteeringute keskus näeb oma töös, et koroonakriisist hoolimata vaatavad Eestis paiknevad välisettevõtted tulevikku ja värbavad aktiivselt uusi töötajaid.

USA turvatarkvaraettevõtte Malwarebytesi jaoks oli Eesti esimene IT-arenduskeskus väljaspool USA-d. Eesti osutus valituks hea ettevõtluskultuuri, digikeskkonna ja asukoha tõttu. Malwarebytes otsib hetkel aktiivselt töötajaid ja plaanib aasta lõpuks Eestis värvata ligi 75 inimest. „Eesti on muutumas meie suurimaks arenduskeskuseks. Meie siinne meeskond on peaaegu kahekordistunud ja plaanime veelgi laieneda. Oleme suurendanud Tallinna kontoripinda ning otsime talendikaid tarkavarainsenere ja -arendajaid pea kõikidesse oma meeskondadesse,“ ütles Malwarebytes Eesti juht Fernando Francisco.

Eelmisel aastal laienes Nordea Eestis ligi 200 inimese võrra. Nordea Eesti üksuses töötab üle 700 inimese, kes teenindavad Põhjamaade kliente ja pakuvad tugiteenuseid kogu Nordea Grupile. Koroona ajal tehti kiireid ümberkorraldusi töötamis- ja suhtlemisviisides. Veelgi enam keskenduti digitaalsetele võimalustele ja automatiseerimise edendamisele. „Me oleme tõepoolest tänulikud, et vaatamata raskele koroona-aastale saime Eestis jõudsalt kasvada ja toetada oma põhjamaiseid kliente igasuguste tõrgeteta. Ka sellel aastal plaanime Eestis jätkuvalt laieneda, milleks annab võimaluse nii meie klientide ja omanike usaldus kui ka Eesti innovaatiline ja paindlik ärikeskkond,“ ütles Nordea Eesti juht Tiina Käsi.

„Kuigi uute välisinvesteeringute osas on hetkel arusaadavatel põhjustel rahulikum, värbavad mitmed siin paiknevad välisettevõtted koroonaviiruse kiuste Eestis aktiivselt talente. See näitab usaldust Eesti madala bürokraatiataseme ja stabiilse majanduskeskkonna suhtes,“ ütles EAS-i välisinvesteeringute keskuse direktor Kaspar Kork.

2019. aastal kavandatud investeerimisprojektidest 10% on tühistatud ja 25% edasi lükatud. „Välisinvestorid ei tee üldiselt investeerimisotsust kohapeal käimata. Seetõttu prognoosime piirangute leevenedes ka uute investeeringute kasvu aasta teises pooles,“ sõnas Kork.

Keskuse käesoleva aasta tegevuste fookuses on lisaks kõrge lisandväärtuse ja kapitalimahukate investeeringute Eestisse ärgitamisele olemasolevate välisettevõtete hoidmine ja töökohtade säilitamine, kuid varasemast suurem tähelepanu on ka riskikapitali kaasamisel ja osaluste edasimüügitehingutel, kus välisinvestor aitab investeeritavas ettevõttes oma globaalse võrgustiku, kogemuse ja tehnilise võimekusega äri uuele tasemele viia.

Head Uudised GoodNews