1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. KOOSTÖÖ I Bolt Food liitub toiduohutusalase platvormiga
KOOSTÖÖ I Bolt Food liitub toiduohutusalase platvormiga

KOOSTÖÖ I Bolt Food liitub toiduohutusalase platvormiga

Seoses sellega, et toidukulleri osakaal igapäevaelus on märgatavalt tõusnud, alustas Bolt Food koostööd toiduohutuse tarkvara ettevõttega FoodDocs. Eesmärgiks on abistada kõigil Bolt Foodi platvormil toitu pakkuvatel ettevõtetel täita olulisi toiduohutusnõudeid ning anda seeläbi ka oma panus COVID-19 leviku takistamisele.

Kõik toitu müüvad ettevõtted (sh restoranid, toidupoed, väikeköögid, tootjad) on seadusega kohustatud omama ettevõtte toiduohutuse plaani ning tagama toiduohutuse. Kõigil Bolt Food platvormi kasutajatele on tänasest rangelt soovituslik liituda FoodDocsi platvormiga.

Paljud ettevõtted, kes siiani toidukulleri teenust ei kasutanud on seda nüüd agaralt tegemas. Sellega kaasneb aga mitmeid lisaküsimusi: Kas toitu veetakse õigel temperatuuril, millise aja jooksul, kas auto või ratas on puhas, millal seda viimati puhastati, kas vedaja on terve jpt. Kõik peavad sellest lähtuvalt täiendama ka enda toiduohutusplaani. Muudatuse kiirkorras sisse viimiseks on ettevõtetel suur abi FoodDocsist, mis aitab toidu käitlejatel kiirelt ja lihtsalt luua toiduohutuse plaan ning jälgida ka selle täitmist.

“Pingutame platvormina pidevalt selle nimel, et oma partnerite elu võimalikult mugavaks teha, eriti praegusel keerulisel ajal. Usume, et FoodDocsist võib saada meie restoranidele usaldusväärne nõuandja, kes abistab neid erinevate seaduslike nõuete täitmisel. Toiduohutus on meie kõigi jaoks esmatähtis, püüame üheskoos hõlbustada toidukohti kõigi nõuete järgimist ja säästa nedne nõustamisteenuste kulusid,” kommenteeris Bolt Food Eesti juht Maxim Milashenko.

“Tänases olukorras on paljude toiduettevõtete jaoks oma toodangu realiseerimine elu ja surma küsimus ning sellistel hetkedel võivad jääda ohutusprotseduurid unarusse,” nentis FoodDocsi asutaja Katrin Liivat.

“Sõltumata kriisist, ei tohi me unustada, et kogu inimesteni jõudev toit peab olema ohutu, sest muidu vohab meil lisaks viirusele varsti ka listeeria,  salmonelloos vms. Ei tohi unustada, et ka Covid-19 viirus sai alguse ju kalaturult, mis on samasugune ettevõte kui burgeriputka või koduköök,” lisas ta.

Head Uudised GoodNews