1. Avaleht
  2. Toode
  3. Kuidas leida soodsad koolitarbed?
Kuidas leida soodsad koolitarbed?

Kuidas leida soodsad koolitarbed?

September on uue õppeaasta algus ja paljud lapsed kas alustavad esmakordselt kooliteed või jätkavad sellega. Seetõttu möödub augustikuu paljude perede jaoks koolitarvete ostu rütmis, sest vaja on üle vaadata kogu garderoob, aga ka kõik olemasolevad kirja- ja koolitarbed. Kõik need tarbed, mida kooli alguseks on vaja, võivad maksma minna väga palju, seda eriti, kui ühes peres alustab kooliteed mitu last. Kuidas leida soodsad koolitarbed?

Soodsad koolitarbed uueks õppeaastaks

Sõltuvalt lapse vanusest ja sellest, millisesse klassi ta parasjagu läheb, on vajalike koolitarvete nimekiri väga erinev. Kui gümnaasiumi astmes ei ole enam vaja väga palju erinevaid kunstitarbeid, siis alg- ja põhikoolis on need aga väga olulised. Peamised koolitarbed, mida algkoolis vajatakse on:

  • Kirjutusvahendid: pastapliiats, harilik, kustukumm;
  • Kunstitarbed: erinevad värvipliiatsid, guaššvärvid, akvarellid, kriidid, joonistuspaber;
  • Vihikud: ruudulised-, joonelised vihikud kui ka tavaline valge paber;
  • Joonlaud, mall jm matemaatilised mõõtevahendid;
  • Seljakott;
  • Spordiriided ja jalatsid;
  • Koolis käimise riided.

See nimekiri ei ole lõplik ja kindlasti võib see erineda. Sellele lisanduvad ka kõik töövihikud, õpikud jms, mida tuleb koolist endale soetada. Ühesõnaga leiavad erinevad koolikaubad õppeaasta vältel kasutust ja selleks, et nende soetamine ei võtaks kogu pere eelarvet tasub mõelda, kuidas need leida soodsalt.

Soodsad koolitarbed tuleb soetada juba varakult. Siis, kui suur uue õppeaasta ettevalmistamine on juba alanud, müüakse koolitarbeid tavahinnaga. Sooduspakkumisi ei pruugi palju olla, aga ka neid leidub. Seega on meie soovitus, kuidas soodsad koolitarbed tagada, koostada varakult juba nimekiri, mida uueks õppeaastaks on vaja ning jälgida erinevaid pakkumisi, mille käigus soetada võimalikult palju vajalikku. Hinnad võivad erineda ka kauplustes, vii end kurssi erinevate müüjate hindadega ning soeta sealt, kus on parimad hinnad. Soodsad koolitarbed on täiesti reaalsed, lihtsalt nende leidmiseks tuleb võtta aega.

Sellised koolitarbed, mis leiavad kasutust igal aastal, nagu joonlaud, värvipliiatsid, kalkulaator jms, tuleks hoida võimalikult hästi, et neid ei peaks igal aastal uuesti soetama. Nii hoiad väikestelt asjadelt kokku ning vähendada koolitarvete nimekirja.

Kooligarderoobi täiendamine

Kui kõik vajalikud koolitarbed on leitud, tuleb täiendada ka garderoobi, et lastel oleks olemas kõik vajalik kooliskäimiseks. Sinna hulka kuuluvad nii igapäevased riided, vahetusjalanõud, üleriided igaks hooajaks kui ka spordiriided, mis samuti tuleb soetada siseruumides kui ka õues kasutamiseks. Nii nagu ka soodsad koolitarbed leiab erinevaid pakkumisi otsides, tuleb sama teha ka vajalike riiete ja jalatsite leidmisel. Üks võimalus on alati soetada erinevaid tooteid aasta vältel ja kasutada ära võimalikult palju pakkumisi. Samuti tasub alati vaadata nende e-poodide või poodide pakkumisi, kes pakuvad väga hea hinnaga suurepärast kaupa. Selleks võib olla nii eestlaste poolt armastatud kaup24.ee või hansapost.ee. Erinevad arendavad mänguasjad või suuremad koolitarbed võivad olla ka sünnipäevakingiks sinu lapsele, seda eriti, kui tema sünnipäev on suve lõpus või sügise alguses.

Soodsad koolitarbed leiad otsides ja nutikalt valides. Ära kuluta üleliia ja planeeri enda oste juba varakult!

Head Uudised GoodNews