1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Kuidas taskukohaselt luua kodus mõnus helisüsteem?
Kuidas taskukohaselt luua kodus mõnus helisüsteem?

Kuidas taskukohaselt luua kodus mõnus helisüsteem?

Kui oled suur muusikasõber, siis kindlasti ei möödu ükski päev, kus Sa ei leiaks ennast avastamas uut muusikat. Kindlasti väärtustad ka head muusika kvaliteeti, mis peituvad sageli õigesti valitud helisüsteemis. Seepärast leiad siit nipid ja nõuanded, kuidas saaksid luua mõnusa helisüsteemi oma koju ilma, et peaksid käima välja suuri summasid.

Vali juhtmevaba kõlar 

Kui soovid luua kodus mõnusa atmosfääri ilma, et peaksid üle pingutama mitmete helisüsteemide ja kõlaritega, siis vali juhtmevaba kõlar. Lisaks sellele ei pea Sa muretsema tüütute juhtmete pärast välja arvatud siis, kui seadet laadima pead. Õnneks lubab tänapäeva tehnoloogia seadmetele vastupidavaid akusid, mispärast saad muusikat nautida mitu tundi järjest. Samuti saad alati kõlarit endaga kaasa võtta – olgu see siis teise tuppa või hoopis matkale ja randa. Valida saad nii kompaktsete kui ka võimsamate ja suuremate kõlarite vahel vastavalt soovidele ja vajadustele.

Või hoopis traditsiooniline helisüsteem

Suuremate helisüsteemidega tulevad kaasa suured kõlarid, mida on sageli ka mitu. See tähendab seda, et saad kõlarid oma elutoas või magamistoas jaotada erinevatesse kohtadesse – nii tekib ruumi ümbritsev kõla, mis muudab muusika nautimise veelgi mõnusamaks. Lisaks saab nende süsteemidega ühendada ka telereid, arvuteid ja muid seadmeid koos juhtmega. Juhtmega helisüsteem ei tähenda vana ja aegunud seadet, vaid vastupidiselt on võimalik nende seast leida vägagi kvaliteetseid muusikakeskuseid.

Hoia tagavaraks ka kõrvaklapid

Hea helisüsteem on kindlasti suurepärane, kuid tasub hoida läheduses ka kõrvaklappe. Mõnikord on palju mõnusam kuulata muusikat just nii. Tänapäeval on isegi uued juhtmevabad kõrvaklapid muutunud oma hinnaklassilt väga taskukohaseks. Lisaks saad neid alati ühendada oma arvuti või telefoniga ning kasutada kus iganes. Eriti mugavad on kõrvaklapid kodus trenni tehes – nii saad ainult keskenduda heale muusikale ilma, et peaksid kuulma enda hingeldamist või muud.

Vaata ka neid brände, mida sa ei tea

Sageli valime oma koju tehnikat, mille nime oleme juba kuulnud. Inimeste seas on tekkinud arvamus, et mida tuntum bränd, seda kvaliteetsemad on ka tooted. See ei ole kindlasti vale, kuid tegelikkuses peaksime andma võimaluse ka nendele tootjatele, kes nii tuntud veel pole. Lisaks on tuntud nime tõttu ka toote hind mõnevõrra kallim – see tähendab seda, et võid sama hinna eest leida sama kvaliteetse või lausa parema toote, kuid lihtsalt vähem tuntuma brändi tootevalikust. Seepärast hoia silmad lahti ning tutvu ka toodetega, millest Sa veel nii palju kuulnud pole – ka nende seast võid leida tõelisi pärle, mille abil nautida muusikat kasvõi aastaid.

Tutvu teiste ostjate tagasisidega

Kui soovid head helisüsteemi, siis tasub teada, mida ka teised arvavad. Sarnaselt eelmise punktiga tasub tähelepanu pöörata ka vähem tuntud toodetele, kuid teha veidi põhjalikum eeltöö. See tähendab seda, et tasub tutvuda toote arvustuste ja tagasisidega erinevatelt lehtedelt. Nii saad alati kindel olla, et ostetud kaup on kvaliteetne ning hiljem ei pea Sa muretsema vahetamise ega tagastamise pärast.

Taaskasuta

Taaskasutus on moes! Ikka leidub inimesi, kes enam kasutust oma vanadel helisüsteemidel ei leia. See ei tähenda alati, et tegu oleks ebakvaliteetse kaubaga – tuleb lihtsalt hoolikalt üle kontrollida, et kõik toimiks hästi. Taaskasutades on võimalik säästa suurelt ning lisaks on see ka hea viis vanadele seisma jäänud asjadele elu sisse puhumiseks. Kui oled näiteks ise välja vahetamas oma vanu kõlareid uuema süsteemi vastu, peaksid ka ise kaaluma taaskasutamist – müü need maha või hoopiski anna tasuta ära peredele, kes tõesti neid vajavad.

Osta helisüsteem veebipoest

Kindlasti on hea oma silmaga kõlareid vaadata ja ka proovida, kuid sageli on füüsilistes poodides hinnad ka palju kallimad, kuna hindades peituvad ka rendikulud, klienditeenindajate tööjõukulud ning palju muudki. Seepärast tasub pilgu heita hoopiski veebipoodidesse, kust leiad kindlasti soodsamad hinnad. Üks hea nipp on vaata sobiv helisüsteem üle tavapoest ning osta hoopiski see veebipoest. Pealegi on praegust olukorda arvestades veebipoes ostlemine nagunii kordades mõistlikum.

Osta sooduskampaaniate ajal

Lisaks veebipoes ostlemisele, leiad sealt lisaks soodsatele hindadele veel ka palju sooduskoode. Seepärast tasub liituda ka veebipoodide meililistiga, sest aeg-ajalt kipub häid koode kogunema ka Sinu isiklikule e-postile. Näiteks Kaup24 veebipoes kehtib lilla siltidega toodete puhul kampaania, et kui leiad mõnest teisest veebipoest sama kõlari või helisüsteemi soodsamalt, maksab veebipood hinnavahe Sulle tagasi. Nii saad osta ka kõige populaarsemad kõlarid, nagu näiteks Sony või JBL kõlarid, eriti hea hinnaga.

Hea muusika teeb iga inimese tuju paremaks. Küll aga tasub siis ka investeerida hea kvaliteediga muusikaseadmetesse. See ei pea olema alati kallis – õnneks aitavad eeltoodud nipid Sul säästa.

Head Uudised GoodNews