1. Avaleht
  2. Majandus
  3. KUULA RAADIO ELMARI HOMMIKUJUTTU I Vallo Arumäe annab nõu, kuhu võiks praegu investeerida
KUULA RAADIO ELMARI HOMMIKUJUTTU I Vallo Arumäe annab nõu, kuhu võiks praegu investeerida

KUULA RAADIO ELMARI HOMMIKUJUTTU I Vallo Arumäe annab nõu, kuhu võiks praegu investeerida

Rahalise vabaduse ekspert ja Starfish Academy asutaja Vallo Arumäe rääkis raadio Elmari hommikujutus sellest, kuhu võiks praegu investeerida. Ta selgitas, et tegelikult on praegu inimeste jaoks kõige suurem väljakutse inflatsioon, mis tähendab, et valuuta ostujõud väheneb. Viimastel andmetel on Eesti inflatsioon üle 15%. Väljakutse on see, kuidas enda säästusid ja varasid investeerida.

Investeerides kaitsed end inflatsiooni eest

Arumäe tõdes, et varaklasse, kuhu investeerida, on palju. Sõltumata summa suurusest on võimalik alustada kõigis neist. Igal juhul on aga mõistlik investeerida, sest kõige rohkem kaotavad säästjad, kes üldse ei investeeri – kui sa ei investeeri, vaid paned kõrvale, siis eelmisel aastal kõrvale pandud saja euro ostujõud on täna 85 €.

Küsimuse peale, kuhu investeerida, vastas Arumäe, et tasub silma peal varaklassidel, mis on end läbi ajaloo hoidnud. Üks neist on kinnisvara, sest see on käegakatsutav ja tekitab rahavoogu. Ka ei pea kinnisvarasse investeerides olema 100 000 eurot, vaid võib olla väiksem eelarve – võib osta korteri väiksemasse Eesti linna või katta laenu omafinantseeringu osa.

Teine traditsiooniline valik on aktsiad, mis on konservatiivne ja stabiilne valik. Aktsiaid on kahte varianti – kasvuaktsiad ja väärtusaktsiad ehk dividendiaktsiad. Arumäe ise vaatab praegu rohkem dividendiaktsiate poole, kus on ettevõtted, kes maksavad igal aastal dividende välja.

Läbi ajaloo on end hästi tõestanud ka kuld. See hoiab hästi väärtust, kuid selle miinus on, et see ei too iga-aastast tootlust.

Arumäe ise on viimastel aastatel peamiselt investeerinud ettevõtlusesse. Starfish Academy pakub inimestele finantsharidust ja jagatakse praktilist nõu, kuidas investeerimisega tegeleda.

  • Kuula saadet järele siit!
Head Uudised GoodNews