1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Laura Kassin Ettevõtluspäevast: kõik saavad kasu kollektiivsest tarkusest
Laura Kassin Ettevõtluspäevast: kõik saavad kasu kollektiivsest tarkusest

Laura Kassin Ettevõtluspäevast: kõik saavad kasu kollektiivsest tarkusest

Tänavu tähistab igasügisene Tallinna Ettevõtluspäev 26. septembril juubelit – 20. toimumisaastat. Selleaastane teema on „Tuleviku ettevõtluses maksavad oskused“, kus mõtestatakse lahti, kuidas on aastate jooksul muutunud teadmised ja oskused ning millised on sektorite ja juhtide vajadused praegu ja tulevikus, milliseid oskusi ja teadmisi peab omama ettevõtja ning milliseid oskusi ootab tööandja tööturult.

Laura Kassin (Foto Kerttu Jahhu)
Laura Kassin. Foto: Kerttu Jahhu

Ettevõtluspäevale tuleb kokku eri valdkondade tegijaid

Personalileidja Laura Kassin, kes ettevõtluspäeval üles astub, kirjeldab, et Ettevõtluspäev on sündmus, kuhu tuleb kokku palju eri valdkondade tegijaid. „Mulle meeldib teiste ettevõtjatega tutvuda, nende käest õppida ja enda kogemusi jagada. See loob väärtust kõigi osalejate jaoks. Naudin esinemist ja enda valdkonnast rääkimist, kuna see on huvitav väljakutse ning samas saan teistele jagada vajalikke ja kasulikke teadmisi,“ selgitab ta, miks otsustas osaleda.

Mulle meeldib teiste ettevõtjatega tutvuda, nende käest õppida ja enda kogemusi jagada. See loob väärtust kõigi osalejate jaoks.

Foto: Kerttu Jahhu

Kassin usub, et ettevõtjatel on palju murekohti, millest paljud on ühised või sarnased. Samas on alati keegi, kes on teatud probleemi omamoodi hästi ära lahendanud. Kui luuakse võimalus teiste käest õppimiseks ja info vahetamiseks, tekib sünergia ning kõik saavad kasu kollektiivsest tarkusest. Uued kontaktid toovad partnerlussuhteid ning põnevaid ideid koostööks. Kõik see positiivne kandub edasi ka ettevõtjate tiimidesse, toodetesse-teenustesse ja seeläbi teeb head kogu ühiskonnale.

Talle endale meeldib jagada valusatest kogemustest saadud õppetunde, sest nii saab keegi teine samasse “ämbrisse” astumist vältida.
„Ettevõtluspäeval tahan jagada eelkõige nippe selle kohta, kuidas leida enda meeskonda parimaid töötajaid ning kuidas neid ka hästi hoida ja arendada. Värbamine ei lõpe töölepingu allkirjastamisega. Töötajate heaolu tagamisel on vähemalt sama oluline osa ettevõtte kasumi ja produktiivsuse tõstmises,“ kinnitab ta.

Kassin räägib Ettevõtluspäeval nendel teemadel:

  • Kuidas leida parimaid talente oma meeskonda? Räägitakse läbi, kuidas näidata enda kui suurepärase tööandja kuvandit ka ettevõttest väljapoole. Muidugi algab kõik meeskonna seest, seega jagab Kassin ka mõned mõtted parema töökeskkonna loomiseks. Käiakse läbi nii juhtimist, pehmeid väärtuseid kui ka praktilisemat poolt puudutava.
  • Kuidas leida inimesi, kes suudavad käia kaasas muutustega? Kuidas teha selgeks, milline inimtüüp kandidaadil on ning kui hästi ta muudatustega toime tuleb? Kuidas kasutada isiksuse teste nii töötajate valimiseks kui ka toetamiseks ja arendamiseks? Räägitakse põgusalt ka muudatuste juhtimisest.
  • Värbamise 10 sammu! Käiakse läbi ühe põhjaliku värbamiskampaania 10 etappi. Kassin jagab iga etapi kohta praktilisi näpunäiteid ja selgitab, miks ei tasu kunagi värbamisel kiirustada või nurki lõigata.
  • Kuidas juhina meeskonda toetada ja arendada? Kassin jagab mõned praktilised nipid, mida iga juht saab kohe enda ettevõttes katsetada. Ta räägib oma kogemustest nii töötaja kui liidri vaatenurgast. Annab juhtidele kaasa ka praktilise tööriista, mille abil enda meeskonna vajadustest paremini aru saada.

Tallinna Ettevõtluspäev toimub Viru Konverentsikeskuses 26. septembril!

Head Uudised GoodNews