1. Avaleht
  2. Toode
  3. Lexus on enim müüdud hübriidsõidukite automark
Lexus on enim müüdud hübriidsõidukite automark

Lexus on enim müüdud hübriidsõidukite automark

Foto: Lexus
Foto: Lexus

* Eelmisel aastal müüdi Eestis 94 Lexuse hübriidajamiga uut sõidukit, mis teeb Lexusest enim müüdud hübriidsõidukite automargi.
* Lexuse hübriidsõidukid on Baltimaade teedel läbinud kokku ligikaudu 100 miljonit kilomeetrit.
* Kolmveerand Lexustest ostetakse hübriidmudelitena.

Eelmisel aastal müüdi Eestis 94 Lexuse hübriidajamiga uut sõidukit, mis on läbi aegade parim tulemus alates Lexuse hübriidmudelite turuletoomisest aastal 2005. Kaheksa aasta jooksul on Eestis müüdud 535 uut Lexuse hübriidsõidukit ning need on läbinud kokku hinnanguliselt 30 miljonit kilomeetrit.

Alates turuletoomisest 2005. aastal on kolmes Balti riigis kokku müüdud 1821 Lexuse h-tähisega mudelit, mis teeb Lexusest edukaima hübriidmudelite automargi kõikide automarkide arvestuses.

Kohaliku autoturu populaarseim ja eelistatuim täishübriidmudel on jätkuvalt premium-klassi linnamaastur RX 450h. Alates RX 400h turuletoomisest aastal 2005 on maailma esimest luksusklassi hübriidmaasturit Eestis müüdud kokku 333 sõidukit. Märkimist väärib aastate jooksul üha suurenev hübriidi eelistajate arv, mis eelmisel aastal ulatus RX-i kogumüügist Eestis lausa 93%-ni.

Kasvav hübriidiomanike arv räägib klientide usaldusest Lexuse hübriidtehnoloogia vastu, mille kogemus on Lexusel pikem kui ühelgi teisel premium-klassi automargil. Lexuse hübriidmudeli väiksem kuluosade arv võrreldes tavaautodega annab hübriidsõidukile suurema usaldusväärsuse ja töökindluse. Lisaks väärtustavad kliendid Lexuse hübriidmudelite väiksemat kütusekulu, väiksemat emissiooni CO?, NOx ja peenosakeste sisalduse poolest ning hübriidajami tõhusat võimsust linnarežiimil.

Laienev mudelivalik lubab klientidel üha tihemini otsustada hübriidmudeli kasuks. Eelmisel aastal tõi Lexus turule ülimenuka ISi sedaani hübriidversiooni IS 300h, pakkudes keskkonnasäästlikumat alternatiivi bensiinimootoriga mudelitele ning tehes kogu Lexuse mudelivaliku kättesaadavaks hübriidajamiga. Mudelivalikus on nüüd 6 hübriidajamiga mudelit, mis teeb Lexusest kõige laiema täishübriidse mudelivalikuga automargi.

Head Uudised GoodNews