1. Avaleht
  2. Uudis
  3. Luminor pani õla alla Mulgi elamuskeskuse Sooglemäe talukompleksi arendamisplaanidele
Luminor pani õla alla Mulgi elamuskeskuse Sooglemäe talukompleksi arendamisplaanidele

Luminor pani õla alla Mulgi elamuskeskuse Sooglemäe talukompleksi arendamisplaanidele

Luminor pani õla alla MTÜ Mulgi Elamuskeskuse Sooglemäe talukompleksi arendamisplaanidele, mille eesmärk on muuta elamuskeskus atraktiivseks turismisihtkohaks ning tutvustada Mulgimaa kultuurpärandit. Tegu on kolme valla – Mulgi, Tõrva ja Viljandi – ühisprojektiga.

Elamuskeskuse loomise esimeses etapis valmivad külastajate vastuvõtmiseks vajalik taristu, peamaja ja ekspositsioonihoone ning pool välialast. Järgmistes etappides on plaanis käsitööaida, maitsete aida ja väliüritusi teenindava rehihoone rekonstrueerimine ning ülejäänud väliala rajamise lõpule viimine. „Näeme ka vajadust suurema kultuurisündmuste korraldamiseks sobiva kaasaegse hoone järele. Plaanime järjepidevalt keskust edasi arendada,“ kinnitas elamuskeskuse juhatuse liige Sille Roomets.

Tema sõnul peaks elamuskeskus kujunema mulgi kultuuri maamärgiks ja identiteedi kandjaks, mis on nii vaatamisväärsus, muuseum, infokeskus, sündmuste korraldamise keskus kui kohalike teenuste-toodete koostöö- ja müügikeskus.

Elamuskeskuse loomine on olnud mulkidele väga pikaajaline projekt, mida on püütud ellu viia juba 15 aastat. „Nagu suuremahuliste ettevõtmistega ikka, sõltub selle elluviimine erinevate partnerite koostööst ja panustamisest. Meie jaoks on koostöö Luminoriga väga oluline. Tugeva finantspartneri toetus annab ühelt poolt finantsvõimekuse projektiga lõpuni minna, teisalt aga ka turvatunde, et maaelu arengust ja elavdamisest hoolitakse,“ selgitas Roomets.

Luminori äripanganduse juhi Marjan Savtšenko sõnul on rahvuskultuuri toetamine ja kultuuritegevuse aitamine väljaspool suuri tõmbekeskuseid väga oluline ning võimalusel seda alati ka tehakse. „Sellised ettevõtmised nagu Mulgi elamuskeskus on just need, mis hoiavad alles aktiivset elu Eesti erinevates paikades ning samal ajal säilitavad ja tutvustavad meie rahvuspärandit,“ lisas ta.

Head Uudised GoodNews