1. Avaleht
  2. Majandus
  3. MATKAAUTOD I Mink Campers kaasab suure nõudluse tõttu Funderbeami platvormil pool miljonit eurot
MATKAAUTOD I Mink Campers kaasab suure nõudluse tõttu Funderbeami platvormil pool miljonit eurot

MATKAAUTOD I Mink Campers kaasab suure nõudluse tõttu Funderbeami platvormil pool miljonit eurot

Uuenduslik Skandinaavia ettevõte Mink Campers kaasab Funderbeami kaudu minimaalselt 500 000 eurot. Kergeid raamideta matkaautosid ehitav ettevõte täidab turul tühimikku pakkudes keskkonnasõbralikku ja lihtsat alternatiivi traditsioonilistele haagissuvilatele. Kõrgele nõudlusele vastamiseks vajab ettevõte kapitalisüsti: oma tootmisega plaanitakse kolida Islandilt Lätti, kuhu rajatakse uus vajalik tootmisliin. Praeguseks on Funderbeami platvormil huvi märgitud ligi 300 000 euro ulatuses, kampaania kestab käesoleva kuu lõpuni.

Mink Campers on suur hüpe edasi sellest, mida peetakse haagisega telkimiseks. See pakub keskkonnasõbralikku ja ökonoomset viisi reisimiseks. Funktsionaalse disainiga sportlik telkija on piisavalt vastupidav, et jõuda ka kaugetesse sihtpaikadesse aastaringselt, ent samas on see piisavalt kerge ega mõjuta oluliselt näiteks elektriautode sõiduulatust. 490 kg kaaluv Mink Camper ühildub nii kompakt– kui elektriautodega; see on eriti aktuaalne just praegu, mil Euroopas võetakse kasutusele uued diiselmootoreid puudutavad seadused, mis lähitulevikus mõjutavad negatiivselt fossiilkütusel töötavaid suuremaid haagiselamuid. „Me näeme inimeste kasvavat keskkonnateadlikkust nii igapäevatoimetusi tehes kui ka reisides. Nad soovivad minna kaugematesse reisisihtkohtadesse avaldamata negatiivset mõju ümbritsevale keskkonnale,“ kirjeldas juhtivinvestor Eldhrímniri esindaja Anna Ingimundardóttir.

Goldsteini uuringust selgub, et vabaajasõidukid on loodusturismis muutumas üha populaarsemaks, sest paljud reisijad eelistavad aina enam kasutada selleks eratransporti. „See trend suure tõenäosusega ka jätkub ja süveneb, eriti pärast Covid-19 kriisi. Rahvusvaheline reisimine on olnud väga piiratud ja sotsiaalne distantseerumine võib mõnda aega olla meie uus norm. Seevastu kohalik reisimine eraviisiliselt ja oma transpordiga saab olema levinum kui kunagi varem,“ ütles Anna Ingimundardóttir.

Caravanning Industry Association’i raporti kohaselt nägi Euroopa 2018. aastal uute haagissuvilaste registreerimise rekordit – 125 000 ühikut. Kasv oli kogu Euroopas, sh Taanis (+70,6%), Rootsis (+12,7%), Norras (+14,8%), Soomes (13,2%), Saksamaal (13,7%) ja Hispaanias (+38,2%). Lisaks ainuüksi 2019. aasta nelja esimese kuuga müüdi Euroopa turul kokku ligi 80 000 uut vabaajasõidukit, praktiliselt kõikidel turgudel registreeriti müügi suurenemine.

Tänaseks on Funderbeami platvormi kaudu investeeritud üle 25 miljoni euro rohkem kui 50 kiire kasvuga ettevõttesse. Platvormil on rohkem kui 15 000 investorit enam kui 130st riigist. Kauplemistehinguid on Funderbeami platvormil tehtud rohkem kui 5 miljoni euro ulatuses, millest pea 3 miljonit eurot on kaubeldud viimase 12 kuu jooksul. 2020. aastal on kuine kauplemisaktiivsus küündinud pea 1 500 tehinguni ning koguväärtuses enam kui 200 000 euroni. 2013. aastal asutatud ettevõttel on kontorid Tallinnas, Londonis, Kopenhaagenis, Zagrebis ja Singapuris. Funderbeamis töötab kokku 35 inimest.

Head Uudised GoodNews