1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. Minister Sutt kõneles EL-i turismiministritega sektori taaskäivitamisest
Minister Sutt kõneles EL-i turismiministritega sektori taaskäivitamisest

Minister Sutt kõneles EL-i turismiministritega sektori taaskäivitamisest

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt osales videosilla vahendusel Euroopa Liidu turismiministrite kohtumisel, kus arutati selle üle, kuidas COVID-19 leviku tingimustes saaks Euroopa turismitööstust järk-järgult taasavada ning sektorit taaskäivitada.

Minister Sutt ütles kohtumisel, et inimeste vaba liikumise ja reisimise taastumiseks tuleb jätkata Euroopa Liidu ülest koostööd viiruse leviku ja selle tagajärgedega võitlemisel. „Eesti prioriteet on viiruse levik kontrolli alla saada, seetõttu on olulised vaktsineerimine ja piirangutest kinni pidamine, pandeemia olukorra paranedes lennuliikluse taastamine ning tervisenõuete järgimine,“ ütles Sutt.

Minister Sutt lisas, et tõhustama peab ka sektorile suunatud kriisitoetusi ja meetmeid, ühist arusaama ohtudest ja riskidest ning parandama Euroopa Liidu institutsioonide vahelist infovahetust. Ühtselt kokku lepitud rahvusvahelised tervise-eeskirjad ja sanitaarmeetmed aitaksid valmistuda suvehooajaks ning julgustada usaldusväärset reisimist.

Viiruse leviku taandumisel saaks reisimist soodustada innovaatiliste digilahenduste kaudu, mis lihtsustavad andmetele juurdepääsu, nende kogumist, edastamist ja analüüsi. „Näiteks on Eesti koostöös Maailma Terviseorganisatsiooniga välja töötamas lahendust, mis võimaldab erinevaid vaktsineerimissertifikaate vastastikku globaalselt tunnustada ja erinevatel riikidel oleks võimalik üksteise andmeid usaldada. See annab ka võimaluse meie digikuvandi kinnistamiseks,“ lisas Sutt.

Head Uudised GoodNews