1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Mis on andekaimate töötajate magnetiks?
Mis on andekaimate töötajate magnetiks?

Mis on andekaimate töötajate magnetiks?

Regus3Eesti ettevõtjad kinnitavad, et paindlik töö on tihti tööpakkumiste kaalukeeleks. 80% kinnitab, et nad valiksid kahe sarnase töö seast selle, mis võimaldab paindlikult töötada. Koguni 74% kinnitab ka, et paindlik töö muudab personali püsivamaks, selgub ülemaailmse tööruumide pakkuja Reguse viimasest uuringust.

Töötajate leidmine on kallis protsess, mille kärpimine on paljude globaalsete firmade eesmärgiks. Et üle kolmandiku firmade väitel on töötajate säilitamine nende prioriteet, siis kuidas saaks kärpida värbamiskulusid, meelitada tipptasemel töötajaid ja hoida neid tööl?

Paindlik töö lahendab vastajate arvates kõik need kolm küsimust

Uuring, mis kaardistas rohkem kui 20 000 tegevjuhi ja firmaomaniku arvamused 95 riigis, kinnitas, et ka Eestis võib paindlik töö vähendada tööjõu voolavust ja sellest tulenevaid personaliotsingu kulusid, sest 76% vastajatest viitas paindlikule tööle kui ühele neist hüvedest, mis tipptalente meelitavad.

Uuring leidis ka, et:

• 70% vastajate väitel muudab paindliku töö võimalus töötajad lojaalsemaks;
• 62% keelduks töökohast, kus paindlik töö on välistatud;
• 58% väitis, et nad oleksid oma eelmisel töökohal kauem olnud, kui seal oleks olnud paindliku töö võimalus.

“Tipptalentide palkamine ja hoidmine on edukate ettevõtete jaoks alati prioriteet olnud, aga sugugi mitte kõik neist ei saa endale lubada konkurentsis püsimiseks hiiglaslike preemiate või  ligitõmbavate palkade maksmist.  Tööjõu voolavuse vähendamine on samuti väga oluline, et vältida personaliotsingule tehtavaid kulutusi ja ebamugavat palkamisprotsessi. Paindlik töö, mis on paikses kontoris töötamisest ka odavam, pakub olemasolevatele ja potentsiaalsetele töötajatele väiksema stressi ning parema töö ja eraelu tasakaalu eeliseid, olles seega taskukohane lahendus tipptaseme töötajate ligimeelitamiseks ja hoidmiseks. Samuti on üllatav, kui üldlevinuks on paindliku töö poole püüdlemine muutunud – paljud vastajad valivadki oma töö just nimelt paindlikkuse järgi,” kommenteeris Reguse Baltimaade asepresident Ruud Doogen uuringut.

Head Uudised GoodNews