1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Nädala pärast toimub Baltikumi suurim turismimess Tourest
Nädala pärast toimub Baltikumi suurim turismimess Tourest

Nädala pärast toimub Baltikumi suurim turismimess Tourest

Täpselt nädala pärast, 15. veebruaril avab majandus- ja kommunikatsioonimister Juhan Parts Eesti Näituste messikeskuses 22. rahvusvahelise turismimessi TOUREST 2013. Peakorraldaja Eesti Turismifirmade Liit tunnustab avapäeval mälestusplaatidega 2012. aasta parimat turismiedendajat ning parimat turismiobjekti.

TOURESTil on esindatud pea 400 firmat ja organisatsiooni kokku 21 eri riigist. Mess kestab 15.-17. veebruarini.

Messi korraldava Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär Kristen Lahteina sõnul on TOUREST kindlasti koht, kuhu soodsaid pakkumisi ning põnevaid reisi- ja puhkuseideid ammutama tulla. Lisaks huvitavatele ja eksootilistele välismaareisidele tasub kindlasti uudistada ka Eesti-siseseid pakkumisi. „Kuna Eestit on viimasel ajal reisisihtkohana maailmas mitmel korral tunnustad ja välja toodud, siis võib juhtuda, et tänavu tuleb siia veelgi rohkem turiste. Seega on mõnusaks Eestimaa puhkuseks mõistlik plaane tegema hakata juba praegu, et majutuskohast või toredatest sündmustest mitte ilma jääda,“ ütles Lahtein.

Reisimess toimub kolmes hallis: Peahall, “Puhka Eestis” hall ja Lastehall. Peahallis on võimalus tutvuda reisivõimalustega üle maailma ning teiste turismiteenustega Eestis ja mujal. “Puhka Eestis” hallis saab messikülastaja tutvuda parimate pakkumistega puhkuseks ja vaba aja veetmiseks Eestis. Lastehallis pakutakse laupäeval ja pühapäeval tasuta mitmekülgseid tegevusi erinevas vanuses lastele.

Traditsiooniliselt kaasneb messiga reedel eriprogramm turismispetsialistidele.

Alates 1991. aastast toimuvat TOURESTi korraldab Eesti Turismifirmade Liit. TOUREST on Baltikumi vanim ja suurim reisimess.

Eesti Turismifirmade Liit (ETFL) on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mille eesmärgid on seotud liitu kuuluvate ettevõtete majandushuvide kaitsmisega turismi valdkonnas ning turismiteenuste kvaliteedi parandamisega. ETFLi kuulub 65 liiget ja kaasliiget.

Head Uudised GoodNews