1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Kristiine keskuses toimub läbi aegade suurim Eesti õpilasfirmade laat
Kristiine keskuses toimub läbi aegade suurim Eesti õpilasfirmade laat

Kristiine keskuses toimub läbi aegade suurim Eesti õpilasfirmade laat

9. veebruaril korraldab Junior Achievement Eesti Kristiine kaubanduskeskuses 2013. aasta Eesti Õpilasfirmade laada, mille avab majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

Laadast võtab osa umbes 160 õpilasfirmat ning Eesti õpilasfirmadele pakuvad konkurentsi 23 õpilasettevõtet Moldovast ja Rootsist. Tegemist on läbi aegade suurima õpilasfirmade laadaga Eestis. Moldova õpilasfirmad aitas laadale tuua Eesti Välisministeeriumi arenguabi programm.

Laat on avatud kell 12-17. Õpilasfirmad panevad müüki laia valiku enda toodetud kaupu ja teenuseid – alates kehahooldusvahenditest ise meisterdatud lampideni ning õpiabiteenusest kiirkohtinguteni. Tublimaid autasustatakse kokku umbes 20 kategoorias.

Õpilasfirmasid hinnatakse žürii poolt, kuhu kuuluvad teiste seas Mart Repnau Tallinna Ettevõtlusametist, Marina Kaas EVEAst, Mait Palts Eesti Kaubandus-Tööstuskojast ja Ergo Neeme Balti Veskist. Selgitatakse välja parim toode ja teenus, rahva lemmik, parima ekspordipotentsiaaliga toode, antakse ka vastutustundliku ettevõtte preemia ja mitmeid teisi auhindu. Tublimaid õpilasfirmasid autasustatakse kokku umbes 20 kategoorias.

Täpsemalt on osalevate õpilasfirmade ning nende pakutavaga võimalik tutvuda Junior Achievement Eesti kodulehel aadressil http://www.ja.ee/laat2013.

Eelmisel aastal osales laadal 108 Eesti õpilasfirmat ning rohkem kui 350 ettevõtlikku koolinoort Eesti erinevatest paikadest.

Junior Achievement Eesti tähistas möödunud aastal oma 20. tegevusaastat ning samal ajal alustati ka õpilasfirma programmiga. Tänavu tegutseb Eestis üle 200 õpilasfirma, mis on kolmandiku võrra rohkem kui aasta tagasi. Läbi aegade on Eestis loodud peaaegu 2000 õpilasfirmat. Õpilasfirmad Eestist on saanud mitmeid esikolmiku kohti Euroopa Õpilasfirmade võistluselt.

Head Uudised GoodNews