1. Avaleht
  2. Toode
  3. NÕUANDED I Kuidas oma terrass kevade tulekuks valmis seada?
NÕUANDED I Kuidas oma terrass kevade tulekuks valmis seada?

NÕUANDED I Kuidas oma terrass kevade tulekuks valmis seada?

Kõik, kellel on oma terrass või aed – kevad on aeg, mil kolime õue! Et seal oleks aga võimalikult mugav ja mõnus aega veeta, tuleb ettevalmistusi teha. Esmalt vaata üle oma aiamööbel – on see sul üldse olemas? Kui on, siis uuri selle seisukorda. Kui vajad aga uut mööblit, siis loe 1a.ee soovitusi selle valimiseks!

Aiamööbli soetamisel pööra tähelepanu materjalile, hooldamise nõuetele ja kindlasti ka ilmastikukindlusele.

Vali vajadustele vastav materjal

Aiamööblit valima asudes alusta materjalist – just sellest sõltub vastupidavus, hooldus, ilmastikukindlus ja hoiustamismugavus. Häid populaarseid valikuid on mitmeid:

  • Tiikpuu – esinduslik ja vastupidav, kuid vajab uueväärse välimuse säilitamiseks intensiivsemat hooldust.
  • Alumiinium – hästi kerge ja soodne, kergesti puhastatav ning ilmastikukindel.
  • Rotang – kauni maalähedase hõnguga, samuti lihtsasti hooldatav. Ilmastikukindlus ei ole just parim, talveks tasub kinni katta/varju viia.
  • Plastik – soodne, kerge ja lihtsasti hooldatav. Näeb veidi odav välja.

Tee valik vastavalt asukohale

Enne, kui aiamööblit soetama tõttad, mõtle, missuguses piirkonnas sa elad? Kui asud merele lähedal ja koduaias on pidevalt tuuline, siis vali suurema massiga mööbel. Kindlasti ei sobi alumiiniumist või plastikust lauad-toolid, mis kipuvad tuule käes lendu minema. Sel juhul eelista pigem puidust mööblit, mida on küll keerulisem ümber paigutada, kuid vähemalt püsib see omal kohal.

Vali tekstiilid ja padjad hoolikalt

Foto: Shutterstock.com

Padjad lisavad kõvale mööblile mugavust. Tekstiili puhul on aga samad tingimused – see võiks olla võimalusel vetthülgav. Soovitame eelistada tumedamaid toone ning materjale, mida saab lihtsalt puhastada või lausa pesumasinas pesta.

Mõtle ka hoiustamise võimalustele

Kuigi enamus aiamööblist on piisavalt ilmastikukindel, et seda iga vihmapiisa eest siseruumi tassima ei pea, siis mõtle siiski hoiustamisele. Talviseks perioodiks tasub igasugune mööbel varju viia – sedasi hoiad selle välimust ja pikendad eluiga. Kui hoiustamisvõimalused on piiratud, siis eelista mööblit, mida saab väikeseks kokku klappida. Korteri terrassile vali mööbel, mida saab mugavalt talveks kinni katta.

Mine kevadele vastu ja sisusta oma terrass või koduaed mõnusa aiamööbliga. Aiamööblit otsi 1a.ee nutipoest – materjalide valik on lai, hinnad soodsad!

Tegemist on reklaamartikliga. 

Head Uudised GoodNews