1. Avaleht
  2. Toode
  3. TELEFONID EAKATELE I Eakad hindavad mobiiltelefoni juures lihtsust ja kompaktset kuju
TELEFONID EAKATELE I Eakad hindavad mobiiltelefoni juures lihtsust ja kompaktset kuju

TELEFONID EAKATELE I Eakad hindavad mobiiltelefoni juures lihtsust ja kompaktset kuju

On rõõm tõdeda, et meie tänased seeniord on üha aktiivsemad ja ajaga kaasas käivad. Kui meile jõudsid esimesed mobiiltelefonid olid tänased pensionärid veel keskealised ja nutitelefonid ei ole nende jaoks võõrad. Kindlasti on neil elu jooksul olnud juba mitu erinevat telefoni, alustades esimesest nuppudega Nokiast ja lõpetades nutikate Motorola või Sony telefonidega.

Mobiiltelefonide valik on suur ja saadaval on paljude erinevate tootjate nii vanemad kui uuemad mudelid. Kuidas teha nende hulgast parim valik, leides telefoni, mis sobib eriti hästi vanematele inimestele?

Esmalt tuleks välja selgitada, milliseid mobiiltelefoni omadused ja rakendused toetaksid kõige paremini eakama inimese elustiili: 

  1. Suur ja selge ekraan – kuna vananedes muutub tihti meie nägemine kehvemaks, peaks uus telefon olema piisavalt suure ja selge ekraaniga, et sellega oleks mugav valida numbreid ja saata sõnumeid. Siinkohal tasub välja tuua Huawei soodsamaid kui ka kõrgema hinnaga mudeleid, millel on võrreldes teiste tootjatega suuremad ekraanid.
  2. Kaalult kerge – tänapäeval on vanemad inimesed üha aktiivsemad, neil on palju huvitegevusi, paljud käivad endiselt tööl ja reisivad. Keegi ei soovi, et taskus või kotis olev telefon oleks raske. Motorola telefonid on oma kaalult ühed kergemad.
  3. Lihtne navigatsioonisüsteem – kuna paljude Eesti inimeste esimene telefon oli Nokia, võib nende navigatsioonisüsteem olla vanemate inimeste jaoks kõige tuttavam ja kergesti arusaadavam. Samas paneb kasutusmugavusele väga palju rõhku ka Apple ja selle kõik seadmed ühilduvad omavahel, mis teeb nende kasutamise äärmiselt lihtsaks. Soovitame tutvuda nii uute Nokiate ja kui Apple telefonide valikuga.
Foto: Shutterstock

Siiski ei tasu unustada ka mobiiltelefoni aku mahtuvust ja vastupidavust, et ootamatus olukorras mitte hätta jääda. Samuti on palju kasu lisa rakendustest, nagu näiteks sisseehitatud raadiost, näpu või näotuvastusest, et telefoni sisu ei satuks kergesti võõrastesse kätesse.

Võttes aluseks eakamate peamiseid soovid uue telefoni puhul – lihtne navigatsioonisüsteem, suur ekraan ja kerge kaal, soovitame eelkõige uurida Huawei, Nokia, Motorola ja Apple telefone.  K-rauta.ee valikus olevad elektroonikaubad ja mobiiltelefonid sobivad ka eakamatele kasutajatele.

Tegemist on reklaamartikliga. 

Head Uudised GoodNews