1. Avaleht
  2. Äri
  3. Nublu päästis Kohtla-Järvel naise kolme lapsega
Nublu päästis Kohtla-Järvel naise kolme lapsega

Nublu päästis Kohtla-Järvel naise kolme lapsega

Möödunud nädalal päästeti inimesi tulekahjudest nii ärihoonetes kui ka elamutes. Kohtla-Järvel päästeti suitsu seest 3 last vanuses 1-4 eluaastat.

Harjumaa büroohoones registreeriti tulehäire, mille peale saatis G4Si juhtimiskeskus välja patrullekipaaži ning teavitas ka Päästeametit põlengust ja päästjate vajadusest. Kohapeal selgus, et hoones oli saun põlema läinud. Turvatöötaja abiga viidi hoones läbi evakuatsioon ja mõned minutid hiljem saabunud päästjad hakkasid kolmandal korrusel lahtise leegiga põlevat sauna kustutama. Peale kustutustööde lõppu selgus, et põleng oli alguse saanud sauna elektrikerise läheduses ja kolmanda korruse saunaga seotud ruumid said kahjustada. Inimesed kannatada ei saanud.

Foto: G4S

“Tallinnas põhjustas ühes ärihoones möödunud nädalal tulehäire kohviku ventilatsioonisüsteemi rike, mille tulemusena oli ventilatsioonisüsteem suitsema läinud. Seega võib tulekahju tõesti alguse saada väga ootamatust kohast ja suuremat kahju aitab ära hoida ainult automaatne tulekahjusignalisatsioonisüsteem või elamutes suitsu- ja vingugaasiandur,” ütles G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul.

Võru vallas reageeris G4Si patrullekipaaž Nublu anduri tulehäirele, sest eramu köögis oli pikendusjuhe ülekoormatud ning süttis. Kuna tuli õnnestus kiiresti kustutada, siis varalist kahju lisaks pikendusjuhtmele ei tekkinud.

“See oli õnnelik õnnetus, kuid tuletame meelde, et pikendusjuhtmed on mõeldud pigem ajutiseks kasutamiseks, mitte keedukannu, boileri või teiste seadmete pidevalt vooluvõrgus hoidmiseks,“ lisas G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul.

Kohtla-Järvel reageeris patrullekipaaž samuti Nublu tulehäirele. Kohale jõudes oli korteri uks kinni, koputamisele ega helistamisele keegi ei reageerinud, kuid ukse taga oli tunda suitsu lõhna. Ekipaaž kutsus kohale ka Päästeameti ja lõpuks tegi korteris viibinud alkoholijoobe tunnustega naisterahvas ukse lahti. Selgus, et naine unustas köögis toidu pliidi peale ja läks magama. Potis olnud toit hakkas kõrbema ja köögi ruum täitus suitsuga. Korteris oli koos naisega 3 last vanuses 1-4 aastat. Päästeamet tuulutas ruumid ning kiirabi kontrollis laste ja naise tervist.

Head Uudised GoodNews