1. Avaleht
  2. Äri
  3. “Osta üks kunstiteos”-päev tipneb sel aastal pimeoksjoniga
“Osta üks kunstiteos”-päev tipneb sel aastal pimeoksjoniga

“Osta üks kunstiteos”-päev tipneb sel aastal pimeoksjoniga

21. mail toimub „Osta üks kunstiteos päev“, mis tipneb sel aastal pimeoksjoniga.

Pimeoksjonile tuleb kolm erinevas tehnikas teost kolmelt tunnustatud kunstnikult. Iga autor esindab ilmekalt oma põlvkonda.

„Soov oli korraldada mängulisem formaat, mis paneks inimesi kunsti üle kaasa mõtlema ja uurima. Päeva näol on tegemist teist aastat järjest toimuva algatusega, et inimesed märkaksid ja naudiksid rohkem kunsti enda ümber ning mõistaksid kunstiga koosolemise kasulikkust ja võlusid,“ kommenteeris kunstipäeva eestvedaja, galerii Art & Tonic juht Reigo Kuivjõgi. „Sellest võiks välja kasvada oodatud päev ja traditsioon, mis annab põhjuse süveneda näiteks mõne kunstniku loomingusse ja elukäiku, külastada näitusi, kunstnike ateljeesid või galeriisid. Tegemist on justkui kunsti lahtiste uste päevaga nii tõsisemale kunstihuvilisele kui ka neile, kes alles avastavad kunsti väärtuslikkust.“

ETV saade „Ringvaade“ jagab sel nädalal iga päev harivaid kultuuriloolisi vihjeid pimeoksjonil olevate kunstiteoste ja autorite kohta, kuid teoseid ennast ei paljastata. Oksjoni käekäiku on võimalik jälgida Osta.ee keskkonnas. Oksjon lõpeb 21. mail orienteeruvalt kell 19.30. Sama päeva saade „Ringvaade“ avalikustab, milliste teostega on tegemist.

Oksjoni tulu eest soetatakse kunstitarbeid Tallinna Ülikooli praktilise kunstiteraapia täiendkursuse jaoks. Kursuse kaudu juhendatakse kasvuraskustega laste terapeute, psühholooge ja õpetajaid läbi kunstiteraapia võimaluste.

Algatus toimub teist aastat järjest. See toimub koostöös Tartu Kunstnike Liiduga, Kai Kunstikeskusega ja kunstilinnakuga ARS.

Head Uudised GoodNews