
Parima toiduaine Tallinna eriauhinna sai alkoholivaba rabarberivahuvein
Tänavuse Eesti parima toiduaine konkursil pälvis Tallinna eriauhinna Peenjoogivabriku Nudist alkoholivaba rabarberivahuvein Rabarbra Null.
Tallinna eriauhinna võitja kuulutas välja kolmapäeval toiduainetööstuse aastakonverentsil Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu.
„Alkoholivabu kvaliteetjooke juuakse nii meil kui ka lähinaabrite juures üha rohkem,“ ütles Riisalu. „Rabarbra Null väärib esiletõstmist, kuna laiendab alkoholivabade toodete valikut ja ühtlasi kasutab huvitavalt ära kodumaist toorainet. Samuti on Nulli pakend väga stiilne.“
Rabarbra Null on ainuke Eestis valmistatud alkoholivaba vahuvein, mis on saadud dealkoholiseeritud veinist ja värskest külmpressitud rabarberimahlast.
Põhja-Tallinnas tegutsev Peenjoogivabrik Nudist OÜ on keskendunud eelkõige puu- ja juurviljadest madala suhkrusisaldusega kvaliteetveinide tootmisele, kasutades sealhulgas võimalikult naturaalset ja töötlemata toorainet.
Ettevõtet iseloomustab väikeettevõtjale omane laienev tooteportfell ning kasvav ekspordipotentsiaal vahuveiniturul. Nudisti bränd on suunatud traditsioonide kõigutamisele, mida ilmestab hästi ka eristuv turundussuhe kogukonnaga.