1. Avaleht
  2. Toode
  3. POOL MILJONIT EUROT I Eestisse telliti 1000-hobujõuline Ferrari
POOL MILJONIT EUROT I Eestisse telliti 1000-hobujõuline Ferrari

POOL MILJONIT EUROT I Eestisse telliti 1000-hobujõuline Ferrari

Eestisse telliti Ferrari SF90 pistikhübriid, mis on oma 1000 hobujõuga kõige võimsam riiki toodud uus sõiduauto ajaloos.

Luxury Collection Tallinna Ferrari esindussalongi juhi Torsten Kihlmani sõnul maksab tellitud auto koos lisavarustusega poole miljoni euro ümber. „Kindlasti on see üks kalleimad Eestisse toodud autosid ajaloos,“ ütles Kihlman.

„Sportautode vastu on sel kevadel väga suur huvi ja ühendust võetakse iga päev. Huvitav on see, et palju on inimesi, kes pole kunagi sportautot omanud ja nüüd plaanivad seda teha,“ ütles Kihlman.

Ferrari SF90 on pistikhübriid, millel on kolm elektrimootorit ja kahe turboga neljaliitrine V8 bensiinimootor, mis annavad kokku 1000 hobujõudu ja 800 njuutonmeetrit väänet. „SF90 on Ferrari kõige võimsam tänavasõiduauto. Oleme testinud, et Eesti teedel ja liikluses on sellega täiesti võimalik mugavalt sõita,“ ütles Kihlman.

„Auto sõidab vastavalt vajadusele ka ainult elektrimootorite jõul, mis tähendab, et hommikul kodust startides ei pea hüperauto möiratusega ilmtingimata kogu tänavat üles ajama. Masina keskmine kütusekulu on tavapäraselt sõites vaid 6,1 liitrit 100 kilomeetrile,“ ütles Kihlman.

Neljarattaveoga SF90 kiirendab nullist sajani 2,5 sekundiga. Masina tippkiirus on 340 kilomeetrit tunnis. SF90-le kuulub Ferrari Fiorano testraja tänavaautode ringirekord.

Head Uudised GoodNews