1. Avaleht
  2. Äri
  3. Pärnumaa iduettevõtete käive kasvas üle kahe korra
Pärnumaa iduettevõtete käive kasvas üle kahe korra

Pärnumaa iduettevõtete käive kasvas üle kahe korra

Pärnu maakonnas tegutsevad iduettevõtted tegid selle aasta esimeses kvartalis 1,8 miljonit eurot käivet ja tasusid riigile kokku 500 tuhat eurot makse.

Pärnus ja Pärnumaal tegutses Äriregistri ja Startup Estonia andmetel aasta esimese kvartali lõpu seisuga 26 iduettevõtet ning nende käive kasvas Maksu- ja tolliameti andmetel võrreldes mullusega 210% 1,8 miljoni euroni.

Suurima käibega iduettevõtted olid Pärnumaal Ready Player Me (800 tuhat eurot), Gamecan (500 tuhat eurot) ja Breach.gg (200 tuhat eurot).

Pärnumaa iduettevõtetes töötas Maksu- ja tolliameti andmetel aasta esimese kvartali lõpu seisuga 67 inimest ning kõikides Eesti iduettevõtetes oli samal ajal hõivatud 9970 inimest.

Pärnumaal tegutsevatest iduettevõtetest olid suurimad tööandjad aasta esimeses kvartalis Gamecan, kus töötas 32 inimest ning 25 töötajaga Ready Player Me.

Tööjõumakse tasusid Pärnumaa iduettevõtted Maksu- ja tolliameti andmetel esimeses kvartalis riigile kokku 400 tuhat eurot, mis on 192% enam, kui 2022. aasta esimese kolme kuuga.

Suurimad tööjõumaksude maksjad olid Pärnumaa iduettevõtetest Ready Player Me (300 tuhat eurot) ja Gamecan (100 tuhat eurot).

Startup Estonia poolt hallatava startup-andmebaasi andmetel tegutseb Eestis täna 1463 iduettevõtet. Startup Estonia poolt välja toodud ettevõtete käibe andmete puhul on tegemist käibemaksukohustuslase esitatud käibedeklaratsioonide alusel Maksu- ja tolliameti poolt kvartaalselt avaldatud andmetega, mistõttu need andmed ei ole siiski võrreldavad maksukohustuslase majandusaasta aruande andmetega.

  • Startup Estonia ühendab ja toetab Eesti iduettevõtjaid. Startup Estonia kogub andmeid koostöös iduettevõtjatega ning avaldatud statistika aluseks on iduettevõtete ning Eesti Maksu- ja Tolliameti ja Statistikaameti andmed. Startup Estonia programmi viib ellu KredExi ja EASi ühendasutus. Startup Estonia programmi (projekti number EU50651) rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.
Head Uudised GoodNews