1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Peter Hundile kuuluv Wendre rajab IKEA-ga Ühendriikidesse uue tehase
Peter Hundile kuuluv Wendre rajab IKEA-ga Ühendriikidesse uue tehase

Peter Hundile kuuluv Wendre rajab IKEA-ga Ühendriikidesse uue tehase

Peter Hundile kuuluv Wendre rajab IKEA-ga Ühendriikidesse uue tehasePeter Hundile kuuluv Wendre rajab IKEA-ga Ühendriikidesse uue tehase Wendre toodang hakkab peale Pärnu valmima ka Marylandis.
Wendre läheb maailmakuulsa kaubamaja jaoks tekke ja patju tootma Marylandi osariiki.

Eelmise aasta sügisel kuulutas Rootsi mööblikontsern IKEA välja konkursi, et leida enda USA-s Marylandi osariigis asuvasse laokompleksi tekkide ja patjade tootjat. Ülemaailmsete tootmisettevõtete konkurentsis võitis võistluse Rootsi kontserni kuuluv ja ka Eestis tegutsev vooditekstiili tootja Wendre. Kuigi praeguseks pole veel kahe kontserni vahelised lepingud lõplikult allkirjastatud, käib Ärilehele teadaolevalt juba Ühendriikides tootmiseks valmistudes vilgas töö, sest IKEA tahab uue tehase käima panna 2014. aasta lõpuks. Tehas annab esialgu tööd 60 inimesele ja prognooside kohaselt peaks müügikäive jõudma paari aasta jooksul 30 miljoni dollarini aastas. Tehases hakatakse valmistama umbes 50 toodet.

Jalg USA turu ukse vahele

IKEA-le on kohalik tehas tähtis, et püsida USA ja Kanada turul konkurentsis, sest mujalt maailmast tarnimine on liiga kulukas ja kaubamajal puudub täna ka Põhja-Ameerikas suurema turuosa võitmiseks rahuldav tarnijavõrgustik. Koostöös Wendrega kannaks IKEA hoolt hoone tootmiseks ettevalmistamise eest ning Wendre (või selle emaettevõtte Trading House Scandinavia AB) tütarettevõte jääb tehasesse rentnikuks ja vastutab kogu tarneahela eest. Toode jõuab poodi siiski IKEA sildi all. Sellegipoolest võib öelda, et Wendre on saanud jala ka USA turu ukse vahele, sest kui koostöö IKEA-ga sujub ja USA turu toimimise eripära saab selgeks, on ettevõttel endal ka võimalik hiigelkaubamajast eraldi oma tooteid müüa.

Head Uudised GoodNews