1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Pühapäeval toimub Tallinnas suur Jaapani turg
Pühapäeval toimub Tallinnas suur Jaapani turg

Pühapäeval toimub Tallinnas suur Jaapani turg

Traditsiooniline Jaapani turg toob Solarise keskusesse 26. jaanuaril rekordarvu toidu- ja käsitööga kauplejaid ning eksootilisi esinejaid.

“Jaapani toidu osas on eestlased järjest nõudlikumaks muutunud. Sushi ja ramen on kohalike toidulauale juba ammu tee leidnud, uute maitsete asemel otsitakse aga pigem püsivalt head kvaliteeti,” ütles korraldaja Daigo Takagi. “Jaapani muusika, anime-, kirjanduse-, käsitöö- ja isegi videomängudevallas on avastamist küll ja veel. Just seetõttu Solarises juba viiendat aastat Jaapani turgu korraldataksegi.”

Takagi sõnul on turul igal aastal ka mõni suur ja lõbus aktsioon korraldatud. “Näiteks ühel aastal rullisime Eesti kõige pikema sushi-rulli, mis oli ligi 41 meetrit pikk, teisel aastal aga valmistasime linnarahvale umbes 100-kilose Pokemoni pildiga sushi-tordi,” meenutas ta.

Sel aastal midagi sellist ette ei võeta, küll aga saab näha põnevat mochi-tegu. Tegemist on Jaapani traditsioonilise peotoidu ehk magusate riisikookide valmistamisega, mis nõuab tegijatelt mitu tundi aega, täpsust ja vastupidamist. “Mochi’de müügist saadud tulu annetame Eesti Kurtide Liidu korraldatava emadele ja lastele mõeldud suvelaagri korraldamiseks,” rääkis Takagi. Sellisele mõttele tuldi restorani Tokumaru töötajatega, kelle seast 13 on kuulmispuudega.

Kuigi Solarises asuvad Vapiano ja Lido läbivad hetkel uuenduskuuri, ei sega see keskuse turundusjuhi Kristin Lepiksoni sõnul kuidagi Jaapani turu toimumist. “Turg toimub esimesel korrusel. Kuna lärmakaid ehitustöid tehakse keskuses öösel, siis ei sega need kindlasti esinejaid ega ka külastajaid,” kinnitas ta.

Head Uudised GoodNews