1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Kodumaine IT-firma Datafox kasvatas müügitulu 40% 5,2 miljoni euroni
Kodumaine IT-firma Datafox kasvatas müügitulu 40% 5,2 miljoni euroni

Kodumaine IT-firma Datafox kasvatas müügitulu 40% 5,2 miljoni euroni

Kodumaine IT-firma Datafox kasvatas eelmisel aastal müügitulu üle 40% ligikaudu 5,2 miljoni euroni, lõviosa tulude hüppelisest suurenemisest tuli poole võrra kasvanud püsiteenuste käibest. Ettevõtte ärikasum suurenes mullu peaaegu 22% rohkem kui 294 000 euroni.

Datafoxi juhatuse liikme ja finantsjuhi Risto Kiilbergi sõnul on ettevõte viimastel aastatel väga jõuliselt panustanud püsiteenuste osakaalu kasvatamisse, mis suurendas 2019. aastal selle segmendi klientide arvu 50%. „Samas tempos kasvas ka püsiteenuste käive, ulatudes mullu 1,3 miljoni euroni,“ lausus ta.

Finantsjuhi hinnangul oli üllatuslik ettevõtte ärikasumi kasv ligikaudu 22%. „Pigem ootasime väikest kahjumit, kuna oleme viimastel aastatel investeerinud pool miljonit eurot uutesse IT-seadmetesse teenustepõhiste IT-lahenduste (ITaaS) pakkumiseks klientidele, asutanud tarkvaraarendusega tegeleva tütarettevõtte Datafox Software Engineering ning suurendanud töötajate arvu 14-lt 25-ni,“ selgitas Kiilberg. „Eeldame, et meie strateegilised investeeringud kasvatavad kuutasupõhiste IT-lahenduste käivet ja ettevõtte kasumit märkimisväärselt ka järgnevatel aastatel.“

Datafox pakub teenuspõhiselt arvutitöökohtasid (WaaS), võrgulahendusi (NaaS), serveriplatvorme (Paas), IT-taristut (IaaS) ning kogu vajalikku IT-d (ITaaS), mille ühisnimetaja on see, et klient ei pea ise investeerima sentigi riist- ja tarkvarasse. Ettevõtte tarnijateks on üle poolesaja maailma juhtiva tehnoloogiafirma, strateegiline koostöö on neist enam kui 20 IT-tootjaga.

Datafox investeeris eelmisel aastal mitmesse uude tegevusvaldkonda, luues lisaks olemasolevatele meeskondadele ettevõttega liitunud ekspertidest küberturvalisuse tiimi, arvutivõrkude tiimi ning kommunikatsiooni- ja klienditeeninduslahenduste tiimi. Datafox OÜ töötajate arv kasvas 25-ni, mis tingis lisainvesteeringud uue ja senisest kaks korda suurema kontori sisustamisse.

Lisaks asutati  eelmise aasta märtsis koos rahvusvahelise tarkvaraarenduse outsourcingu firma Qualitoga ühisettevõte Datafox Software Engineering, et pakkuda klientidele tarkvaraarendust ning kogu IT-spektrit hõlmavaid täislahendusi. Asutatava ühisettevõtte arendusteenuseid hakati Eestis müüma Datafoxi ning välismaal Qualito kaubamärgi all. Loodav ühisettevõte keskendub esmalt Eesti, Suurbritannia, Rootsi ja Saksamaa turgudele, pakkudes tarkvaraarendust eeskätt mängunduse, fintechi ja e-kaubanduse valdkonnas.

Seitsmendat aastat tegutsev Datafox on täielikult kodumaisel kapitalil põhinev IT-ettevõte. Datafox pakub üle Eesti IT-taristu tugi- ja haldusteenuseid, andme- ja serverikeskuse lahendusi, tarkvara, infosüsteeme ja kommunikatsioonilahendusi pilveteenusena, võrgu- ja WiFi-lahendusi, nutitöökohti ja -kontoreid, IT-turvalisuse teenuseid ning tarkvaraarendust. Igapäevaselt on ettevõtte hallata ligi 1500 tööjaama, 250 serverit ja andmehoidlat ning kümneid IP-põhiseid kommunikatsioonilahendusi, turvalahendusi, klienditeeninduse süsteeme ja pilveteenuseid. Mullu 5,2 miljonit eurot käivet teeninud ettevõte annab tööd 25 inimesele.

Head Uudised GoodNews